Un protagonista inesperat per a la nova Fira de l'Estudiant: Minecraft

La Fira de l'Estudiant, que orienta cada any el futur dels alumnes d'ESO i cicles formatius de Puçol, este mes canvia de format: sense estands, sense repartiment de fullets i sense visita conjunta a l'Espai Jove, però tot això ha sigut substituït per tallers a les aules i un mes per a gaudir Minecraft d'una forma diferent, un joc amb totes les eixides educatives i laborals en un entorn virtual.

Al febrer, quan encara falten cinc mesos per a finalitzar el curs escolar, l'Espai Jove ha acollit cada any una Fira de l'Estudiant, oberta a tots, però dirigida especialment als alumnes de 4t d'ESO i cicles formatius.

«En eixa fira, els alumnes podien veure estands de diferents centres formatius, públics i privats, així com recollir fullets informatius, sol·licitar informació personalitzada i contactar amb orientadors que els assessoren sobre les millors opcions segons les seues inquietuds», explica el tècnic de Joventut, José Luis Gómez.

No obstant això, amb el coronavirus encara alterant la nostra vida quotidiana, este tipus de fira és impossible portar-lo avant enguany.

«Però hem posat en marxa una alternativa pensada per a arribar a l'alumnat d'una forma més pròxima», apunta la regidora de Joventut, Ángela  Santamaría. «Volem obrir-los la ment a les diferents alternatives, amb un llenguatge pròxim al qual ells utilitzen cada dia i amb un joc amb el qual tots estan familiaritzats: Minecraft».

Durant els dies, 17, 18 i 19 de febrer, està programada la Fira Orienta't, durant la qual dos orientadores acudiran a cadascuna de les aules, per a realitzar visites individualitzades en les quals detectar llacunes formatives i buscar alternatives.

Al mateix temps, els tradicionals estands són substituïts per una visita virtual a través del joc Minecraft: edificis d'una ciutat formativa en la qual, mitjançant codis QR, els joves podran descobrir les carreres que més li interessen, les eixides que cadascuna té i tota la informació que necessiten per a prendre una decisió sobre el seu futur.

«A més, si una aula té una situació d'emergència COVID, no perdrà  la possibilitat de participar en la fira, perquè està previst en estos casos una visita-taller no presencial, a través del programa Zoom», finalitza Ángela.

En la Fira Orienta't hi haurà informació, activitats lúdiques, assessorament personalitzat, tallers formatius i tot en cadascuna de les aules participants.

A més, amb un horari especial obert a tots els públics, perquè pares i fills s'informen de manera presencial, el dimecres 17, de 16.15  a 17.15 hores a l'Espai Social La Barraca, això sí, per a acudir a esta sessió cal reservar cita prèvia en el 678 813 259.

Finalment, els centres educatius locals, que també exposen cada any les seues propostes educatives, també participaran dins d'esta edició especial de Minecraft. De fet, en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz ja treballen en la creació de codis QR per a il·lustrar els seus cicles formatius.

Com recorda José Luis: «Esta nova fira ha sigut tan ben acollida que ja tenen reservats els seus horaris els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària, de l'Escola d'Adults i del centre Virgen al Pie de la Cruz. I si tens dubtes de com funcionarà esta edició, pots veure el vídeo que incloem per a fer-te una idea de com és esta fira amb Minecraft com a protagonista».

Informa: Sabín Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

  

09 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  

Altres