«Semillas», una pel·lícula de l'institut i l'ajuntament, inaugura el festival XS Puçol

Del 25 al 27 d'octubre, l'Espai Jove acull la 8a edició del festival de curtmetratges XS Puçol, amb 20 títols d'àmbit nacional i autonòmic, al costat dels 13 curts expressos gravats el cap de setmana anterior al certamen. A més, l'acte d'inauguració és un homenatge a la trajectòria d'un personatge o entitat que aposta per l'ús de l'audiovisual més enllà de l'oci, amb el premi LAltra Mirada. Enguany, el guardó és un reconeixement a l'institut de Puçol i al seu professor Vicent Ribes (mort al gener), amb la projecció del curt Semillas, protagonitzat per alumnes del centre.

Vicent Ribes ha sigut per als alumnes de l'institut, durant molts anys, un referent de com transmetre la passió per un tema, oblidant-se de l'estricte temari que marquen els llibres per a «viure» l'experiència en el camp que siga.

La ruta de les pedres, La ruta dels arbres i, des de 2017, La ruta del botànic són experiències en les quals els alumnes s'han implicat directament per a identificar la reutilització de materials constructius històrics, per a crear mapes dels arbres de l'institut i el parc Ribelles i, finalment, per a recuperar l'essència del jardí botànic que existia a Puçol des del segle XVIII i del qual hui a penes queda la muralla que envolta l'antic camp de futbol.

Semillas va començar com un documental del treball de Ribes amb els seus alumnes al llarg del passat curs; fins a la seua defunció, el mes de gener. El projecte, que semblava destinat a quedar arxivat, ha sigut finalitzat per l'interés dels mateixos alumnes per a continuar les tasques fins al final (les maquetes, la creació d'un hort), amb el suport del professorat i l'equip directiu de l'institut. A ells s'han sumat els departaments de Joventut i Comunicació de l'Ajuntament, per a aconseguir que l'homenatge a Vicent Ribes puga finalment transformar-se en un curtmetratge.

Semillas s'estrena el divendres 25, a les 19 hores, en l'acte d'inauguració del festival XS Puçol. Després de la projecció, hi haurà un debat moderat per Irene Rodrigo amb participació dels alumnes, l'institut i l'ajuntament, en el qual es tractarà la trajectòria del centre educatiu i, especialment, la figura de Vicent Ribes.

Per a finalitzar l'acte, la regidora Àngela Santamaría serà l'encarregada d'entregar el premi L'Altra Mirada a la directora del centre, Pilar Millán.

I, a continuació, la primera sessió de curtmetratges a concurs.

Informa i fotos: Sabín

575-rodaje-con-vicent-ribes-6

25 Octubre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres