El festival de curts express demana pas: 13 obres s'estrenen el diumenge 27 d'octubre a l'Espai Jove

XpresS va nàixer com una aposta per ampliar els horitzons del festival de curts XS Puçol, introduint un rodatge contrarellotge el cap de setmana anterior al festival; millor dit: guió, rodatge, edició i enviament d'un curt de dos minuts que, a més, ha d'incloure un element clau. Enguany, 13 grups han aconseguit superar el repte i les seues obres s'estrenen el diumenge 27 d'octubre, a les 18 hores, a l'Espai Jove, dins de la gala de clausura i lliurament de premis del festival.

Tot va començar el dissabte 19 a les 9 del matí, a l'Espai Jove. Uns setanta cineastes, joves i amb ganes de gaudir, atenien les explicacions de José Luis Gómez (tècnic de Joventut) i Javier Navío (director del certamen XS Puçol).

Va ser una introducció breu: comprovar l'assistència de grups (hi havia 15 inscrits, al final es van quedar fora dos), entregar la bossa del cineasta (en forma de xec per a realitzar compres: el moment més aplaudit de la sessió), es van recordar les bases i es va donar a conéixer l'element clau que havia d'aparéixer de forma significativa en el seu curtmetratge, en esta ocasió una clau.

I tots a envair carrers, places, edificis, la muntanya Picayo, la platja… qualsevol escenari era bo per a gravar les peces com a molt en un dia, el dissabte; perquè el diumenge havia d'editar-se el material, afegir doblatge (en algun cas), grafisme, efectes, mescles… i a enviar per WeTransfer a l'Ajuntament.

Tot en 48 hores i després a esperar el veredicte del jurat, que és l'encarregat de decidir els tres premis en metàl·lic (400, 200 i 100 euros).

Sí, els diners és una motivació, però no la més important en la majoria dels casos.

Grups com Cavallets Produccions, que ja van guanyar el primer premi fa dos anys, que van rodar l'espot promocional del certamen l'any passat, que van aconseguir el tercer premi en l'edició de 2018 i que enguany, una vegada més, ací estaven disposats a mesurar-se amb ells mateixos, a gaudir, a inventar, a exercitar l'equip tècnic i la imaginació.

Durant dos dies, Puçol va ser un gran plató cinematogràfic.

Ara, durant tres vesprades, del 25 al 27 d'octubre, Puçol torna a ser un gran escenari cinematogràfic, però en esta ocasió per a assistir a l'estrena d'aquestes 13 xicotetes grans obres.

Esteu tots convidats a gaudir d'aquest espectacle gratuït.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

611-rodaje-cavallets-produccions

24 Octubre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres