Un total de 27 curts competeixen en les tres seccions del festival XS Puçol 2018

D'un total de 806 inscrits, s'han seleccionat 20 títols per a les dues competicions oficials (nacional i autonòmica), a més, a ells se sumen els 7 curts express gravats en la població el cap de setmana anterior al 26, 27 i 28 d'octubre, quan l'Espai Jove es converteix en el centre de la vida cultural de Puçol amb les projeccions dels curtmetratges i, com a inauguració fora de concurs, la presentació d'un curt solidari, realitzat per cooperants de la població a Nepal.

Per a triar els curts finalistes de les seccions oficials, un equip de col·laboradors ha treballat coordinat per Javier Navío , director del festival, «buscant no solament la qualitat cinematogràfica i el que agrada al públic, sinó també la presència nacional i autonòmica; enguany cal destacar sobretot el gran nivell dels curtmetratges valencians ».

Els títols seleccionats per a la secció autonòmica , tots realitzats en l'últim any, inclouen:72%, de Lluís Quilez; Bienvenido a casa, de Miguel Marcos; Julia y Manuel, de Iñaki Sánchez Arrieta; Marta, de Lucía Forner; i Uno, de Javier Marco.

Quant a la secció nacional, els títols que es projecten el 26 i 27 d'octubre en l’Espai Jove són: Background, de Toni Bestard; Bicho, de Christopher Cartagena; El camino de Santiago, de Mario Monzó; Un cuento familiar, de José Corral; Morning Cowboy, de Fernando Pomares; El nadador, de Pablo Barce; El niño que quería volar, de Jorge Muriel; El pan no es para los caballos, de Marc Vivancos; Para ayer, de Celia Galán; Pez, de Javier Quintas; Princesa de hielo, de Pablo Guerrero; Rojo amarillo rojo, de César F. Calvillo i Teresa Bellón; Woody & Woody, de Jaume Carrió i Le vivre ensemble, de José Luis Santos.

Al costat d'esta programació oficial, el diumenge 28 s'exhibeixen a les 18 hores els 7 curts express que s'han gravat a Puçol els dies 20 i 21 d'octubre, prenent com a eix de cada curt la presència d'«una caixa», element que cada grup ha manejat de forma diferent en el seu microcurt de 2 minuts de durada. Per a alguns dels grups participants, en el seu major parteix estudiants de cinema de diferents escoles valencianes, és la seua primera vegada, però per a uns altres com Cavallets Produccions —que van véncer l'any passat—, l'experiència va ser tan grata que han decidit repetir.

Paral·lelament, el festival XS Puçol vol ser una llavor per al públic del demà, per aquest motiu el dimarts 23 es realitzaren dues sessions en l'Espai Jove dirigides als alumnes de Primària (íntegrament amb curts d'animació) i de Secundària (amb títols propers temàticament al món adolescent), dins de l'horari escolar i acompanyats pels seus professors. Una fórmula ideal perquè entorn de 300 joves descobrisquen un altre tipus de cinema o, fins i tot, s'acosten per primera vegada a un escenari com l'Espai Jove, que continua apostant per les activitats per a tots els públics, però especialment —com el seu nom indica— per als joves.

I com els últims seran els primers, l'edició 2018 arranca amb una sessió d'inauguració en la qual els protagonistes són els joves cooperants de Puçol que any rere any formen part dels programes municipals de voluntariat i cooperació internacional. Un d'ells, Ferran  Fuentes , ha aprofitat el seu mes d'agost a Nepal per a gravar un vídeo no solament amb la seua experiència sinó també reunint altres cooperants que dirigeixen la seua mirada cap a Nepal, a través de la fundació TAI.

Tots ells estaran el divendres 26, a les 20.15 hores, en l'Espai Jove, per a presentar el seu vídeo Chili on theside i per a conversar amb el públic sobre la importància de la solidaritat i la cooperació en el món actual. A més de Ferran, parlaran JessicaSimónHéctor Díaz i Ana Monfort, coordinats per la periodista local Irene  Rodrigo .

Com a tancament, el diumenge a les 18 hores comença la sessió de clausura , dividida en quatre blocs: primer, la projecció dels set curts express; a continuació, lliurament de premis de les tres seccions; en tercer lloc, els tres títols guanyadors s'exhibeixen per a tot el públic; i, després d'un xicotet piscolabis, l'oportunitat de xarrar amb els representants dels curts premiats presents.

I tot això gratis, naturalment.

Informa i fotos: Sabín

  

26 Octubre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres