L'art arriba al rocòdrom de l'avinguda Pescadors

L'art ha arribat al rocòdrom de l'avinguda Pescadors de la platja després de finalitzar el concurs de grafitis organitzat per l'Ajuntament de Puçol a través de la regidoria de Joventut. El disseny de l'artista brasiler Gui Zagonel ha sigut seleccionat per a intervenir en les dues cares de l'estructura amb una obra de tints abstractes. L'actuació va començar el dimarts 5 de juny i es completarà el divendres 8.

L'artista brasiler Gui Zagonel fa 10 anys que realitza «murals, ja he pintat en alguns països com Itàlia, Mèxic i Uruguai». Ara, a Puçol, es disposa a realitzar una obra «amb un estil un pèl abstracte» inspirada per la seua visió del municipi.

«Vaig intentar conéixer què era Puçol, les característiques de la ciutat, la geografia i la història; volia veure què podia usar com a tema», explica Gui en explicar l'origen de la seua idea. «Em va cridar l'atenció el lema de la població, entre mar i muntanya, i la distribució del terme municipal em va fer pensar en una sèrie de línies».

D'esta manera, l'obra, que ha titulat El primer vol, «situa a l'espectador en una perspectiva elevada, en el cim del Mont Picaio. Des d'ací, observa la ciutat, l'horta i la mar». El títol fa referència a l'ocell que sobrevola aquest paisatge, que realitza el seu primer vol de reconeixement i ho fa sobre el municipi. En la part davantera del mur, ja que la intervenció és sobre les dues cares del rocòdrom, es troba «papà ocell» en l'entorn del mont.

L'actuació sobre este tipus d'espais té com a objectiu «la seua recuperació per a posar-los en valor una altra vegada», apunta el regidor de Joventut, Xavier Alcácer. «L'any passat, es va realitzar la catalogació del Museu a l'Aire Lliure; després d'intervenir durant anys en els centres de transformació, este tipus de recondicionamients s'ha traslladat a espais singulars de la localitat».

L'edil assenyala el toc internacional que estan tenint les obres, ja que tant l'any passat com este van participar artistes de fora d'Espanya. En uns dies, una nova peça d'art embellirà els carrers de Puçol.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

431-pintando-grafiti-rocodromo-2

07 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres