El festival de curtmetratges XS Puçol no deixa de créixer

El passat octubre, entre els dies 27 i 29, es va celebrar la VI edició del Festival de Curtmetratges XS Puçol, un esdeveniment que no ha deixat de créixer i que va comptar en la seua inauguració amb Albena Teatre, a qui va atorgar el seu premi especial «L'altra mirada». El festival d'enguany ja ha acabat, però els seus organitzadors ja estan pensant en el següent.

«Estem molt satisfets, aquesta celebració no ha deixat de créixer a nivells de participació, repercussió i també públic», ha assenyalat Javier Navío, director del certamen. Les projeccions en les subseus de Massarojos i Almenara, introduïdes l'any passat, «van atraure un públic fidel que s'ha consolidat», ha valorat. «La projecció en la primera ciutat va ser un èxit absolut, tant durant la sessió adulta com la infantil».

L'homenatge a Albena Teatre «va ser una activitat especial; tindre aqueixa gent amb nosaltres va ser un privilegi i ells estaven molt satisfets», ha relatat. Els centres educatius també van tindre el seu paper en el certamen, ja que es van projectar dos curts realitzats per estudiants de la Universitat Jaume I i el CEU Sant Pau. «Tenim un compromís amb les universitats i continuarem intentant col·laborar amb elles», ha assenyalat el director.

La setmana del festival es van realitzar projeccions exclusives per a l'IES Puçol i els col·legis: «va anar molt bé, van vindre centenars d'alumnes del poble i van quedar molt contents», ha detallat. «Els curts seleccionats per a aqueixa ocasió no es projectaren durant el cap de setmana».

En total, es van apuntar 14 grups a la secció XpreS del festival, en la qual calia preparar en 36 hores un curt de dos minuts on els participants havien d’incorporar un motiu que l’organització va indicar al principi; en aquesta ocasió, un parpelleig. «Enguany hi ha hagut molt de nivell, s'ha notat una millora respecte a quan vam instaurar aquesta modalitat en la segona edició del certamen. Els curts són més professionals, les idees són millors i hi ha tres merescuts guanyadors», ha explicat Javier.

«El balanç del certamen és positiu; pensem que els objectius bàsics del festival s'han aconseguit després de 6 edicions», ha considerat el regidor de Joventut, Xavier Alcácer. «Volem continuar apostant per XS Puçol perquè és una de les activitats més potents organitzades des del departament de Joventut», ha afegit.

El regidor ha fet insistència en «el gran nivell dels curts, el seu nombre, i el treball d'imatge del festival»; en aqueix últim punt, ha esmentat José Alonso, que va fer la imatge base, i al departament de Comunicació de l'Ajuntament, que es va encarregar de les adaptacions.

Quant a la xarrada amb Albena Teatre, a més d'haver sigut un interessant col·loqui que contrastava el món del teatre amb l'audiovisual, el regidor ha destacat «l'esforç de Toni Benavent, Carles Alberola i els actors i actrius de la companyia, que van fer l'esforç de vindre de distints punts del país per a acompanyar-los en el festival i compartir projectes futurs, sistemes de treball…»,ha enumerat Xavier.

L'edil ha recalcat la importància de «continuar apostant per a trobar la millor opció de participació de les universitats, que són el futur de l'audiovisual valencià», i ha agraït «la implicació i l'esforç de l'organització, tant del director Javier Navío com tots els col·laboradors i el treball de les subseus quant a selecció i confecció de paquets de projecció».

«Ara toca repensar noves estratègies de difusió per a donar a conéixer més encara el festival i consolidar el públic tant a nivell local com en les subseus», ha declarat Xavier.

«El andar del borracho», de Pol Armengol, es va portar el guardó al Millor Curt de la Secció Nacional; mentre que «Madrehijahermana», d'Alfonso Nogueroles, va ser seleccionada com Millor Curt de la Secció Mirades des d'ací. Quant a «Madre», de Rodrigo Sorogoyen, i «Norte», de Javier García Garrido, van rebre una Menció Especial del Jurat.

El primer premi de la secció XpreS va correspondre a «En un segundo», de Cavallets Produccions, mentre que el segon es va entregar a «Estiu», de Sapic Productions, i el tercer va recaure en «Con los ojos cerrados», de Fogy Films. El premi especial «L'altra mirada» es va atorgar a Albena Teatre.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

803-xs-puçol-balance-3

15 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres