Aprendre a construir aplicacions per a mòbils en classe, el curs somiat pels adolescents

És sens dubte una imatge idíl·lica, per a ells i també per als seus pares: jóvens d'11 a 16 anys, en classe, atenent sense pestanyejar, amb el mòbil en la mà i jugant… però jugant a crear aplicacions que poden ser d'oci o instructives, però en qualsevol cas són apassionants per a tots ells. És el panorama que es viu en l'Espai Jove amb els tallers de programació organitzats per l'Ajuntament.

Aprendre a dissenyar aplicacions i a programar amb Scratch, les dos matèries triades este trimestre per la Regidoria de Joventut per als tallers gratuïts de programació dirigits a jóvens d'11 a 16 anys, que s'impartixen els dies 6 i 13 d'octubre (app) i 3 i 17 de novembre (Scratch).

En total, 13 alumnes han començat el curs que impartix Sandra, una jove que sap molt ben com arribar al seu públic: el primer, repartir tablets als assistents, sobretot als què no portaven el seu mòbil; després, mostrar alguns jocs dissenyats per ella en tallers com el que ha començat el 6 d'octubre; finalment, mà a l'obra… a construir la seua pròpia aplicació.

Sense més preàmbuls.

Sense més teories.

Un ràpid repàs a una ferramenta coneguda i fàcil de manejar, App Inventor, unes nocions bàsiques per a un públic que ja domina el maneig del mòbil i, sobretot, que aprén inclús més ràpid del que explica la professora.

I a practicar, no sols per a crear jocs, també algunes utilitats d'ús quotidià.

Però el primer, això que anomenem trencar el gel, amb Cazasetas, un joc dissenyat per Sandra amb el que ràpidament s'han familiaritzat els jóvens…

I s'han proposat millorar-lo. Faltaria més.

Així són els tallers gratuïts que organitza l'Ajuntament de Puçol en l'Espai Jove: pràctics, amens, útils… si encara no els coneixes informa't en la web de joventut Xtu.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

755-curso-juventud-app-1

10 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres