Et vaig a fer una oferta que no podràs rebutjar: XS Puçol, Festival de Curtmetratges

Amb l'eslògan Si parpelleges t'ho perds, la sexta edició del XS Festival de Curts de Puçol arriba amb més força que mai: prop de 550 inscrits s'animen a participar en un esdeveniment cultural que atrau al nostre poble a centenars de cineastes i, en general, amants del sèptim art de tota Espanya. El certamen tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'octubre de 2017.

Javier Navío, director del XS Puçol, vol destacar la creixent "presència de valencians que s'animen a participar en este esdeveniment cultural, amb més de 80 inscrits en la categoria autonòmica", a més de la novetat que comporta esta edició: una ampliació de l'acord col·laboratiu amb universitats pròximes, que enguany, a més de comptar amb la Universitat Jaume I i la Universitat CEU Cardenal Herrera, inclou a la Universitat de València. Els assistents podran disfrutar, per tant, d'una exhibició de curts elaborats per estudiants universitaris.

Són cinc les categories en què es dividix el festival. La primera d'elles és la Secció Nacional, i els curtmetratges que rep poden haver sigut estrenats i inclús premiats prèviament en altres certàmens. Esta categoria, igual que Mirades d'Ací, d'àmbit autonòmic, acceptarà un màxim de dos obres per persona amb una duració màxima de 30 minuts cada u.

La secció Curts XPRES li'l posarà un poc més difícil als participants, perquè hauran d'escriure, gravar i editar les obres en un període de 36 hores. A més d'haver de mostrar una zona recognoscible de Puçol, els cineastes hauran d'incloure en el curt un element que el jurat triarà abans de començar i que tindrà un cert pes en la història. El termini d'inscripció per a la categoria XPRES del festival romandrà oberta des del 18 de setembre fins al 6 d'octubre de 2017.

Un comité de selecció compost per sis persones serà l'encarregat de premiar el que consideren el millor curt de la Secció Nacional i de la categoria Mirades d'Ací, els autors de la qual rebran un trofeu i un premi de 600 euros. Els tres millors curts de la categoria Xpress obtindran un premi de 400 € el primer, 200 € el segon i 100 € el tercer.

Les projeccions de les dos categories no competitives del festival, la Secció Infantil, d'alumnes de Primària, i la Secció Jove, de l'ESO, es realitzaran durant la mateixa setmana en la Casa de la Cultura de Puçol. Si parpelleges t'ho perds!

Informa: Irene Mollá | Cartell: José Alonso

137-entrega-premios-2016

21 Agost 2017
FaceBook  Twitter  

Altres