El divendres 21 va començar el festival XS Puçol amb la directora Lucía Alemany en la primera sessió

El divendres 21 d'octubre van començar les projeccions oficials gratuïtes del festival de curts XS Puçol a l'Espai Jove. En la primera sessió, a les 18.30 hores, es van projectar quatre curts: Y mañana Navidad, Burned, The postmodern Pioneer plaque i 14 anys i un dia que va ser presentada en directe per la seua directora, Lucía Alemany, que a més va aprofitar la seua estada a Puçol per a anunciar que ja està preparant el seu primer llargmetratge.

Tres sessions va haver-hi el divendres a l'Espai Jove durant la primera jornada del festival XS Puçol. En la primera, quatre curts i la presència de la jove de Traiguera Lucía Alemany, entusiasmada amb els resultats del seu primer projecte, 14 anys i un dia, rodat amb un llenguatge directe, càmera en mà i donant prioritat a les actrius protagonistes. A més, “vaig utilitzar el 4:3 que és un format que ja no s'utilitza, a pesar de les reticències de la meua directora de fotografia, perquè pense que amb eixe format tan quadrat aconseguia oprimir encara més la protagonista”.

En la seua presentació, davant de les preguntes de Javier Navío, director del festival XS Puçol, també va parlar del seu pròxim projecte, un llargmetratge que ja ha sigut presentat a les distintes subvencions que hi ha al nostre país i que espera rodar a partir del pròxim mes d'agost: “El gravaré també a Traiguera i en valencià, amb dones com a protagonistes, encara que alguna d'elles parlarà castellà perquè era necessari per a poder tirar endavant el meu primer llargmetratge”, va assegurar Lucía.

Després de la presentació, les projeccions i, en entre sessió i sessió, el públic està invitat a prendre un piscolabis.

La segona sessió va comptar amb una de les grans novetats d'enguany: l'estrena de Contando estrellas, una pel·lícula realitzada per Josevi García, que va estar en l'Espai Jove acompanyat dels intèrprets Jaime Pujol,Cristina Perales, Patri Sánchez, María de Paco, Yeray Martínez, Min Hai Hu i Candela Ilán, a més d'Inma Burguera, vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Mastocitosis, i Ana Flores, de Peloki, l'associació que va orquestrar el projecte. Tots ells van contestar a les preguntes de Javier Navío sobre este treball realitzat per a lluitar contra la malaltia de la mastocitosis… i després van posar en totes les fotos que els va sol·licitar el públic.

El dissabte 22 continuen les projeccions a les 18.00 (amb un debat sobre El corredor, curt guanyador de l'últim Goya), a les 19.30 i a les 20.30 hores, amb distints curts participants en les seccions autonòmica i nacional.

I el diumenge 23, sessió de clausura amb projecció dels curts exprés, entrega de premis en les tres categories (exprés, autonòmica i nacional), projecció dels títols guanyadors, vi d'honor i tertúlia amb els representants dels films premiats.

Tot això gratis, naturalment.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

851-lucia-alemany-presenta-4

22 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres