Aula d'Estudi: l'escenari per a preparar exàmens augmenta el seu horari fins a l'1 de la matinada

L'Aula d'Estudi s'acosta al seu tercer estiu i ja és una cita obligada per als jóvens de Puçol: l'escenari ideal per a complir amb eixe ritual de l'estudiant que s'emmarca entre la soledat i la camaraderia, l'ansietat i la necessitat d'acumular hores d'estudi. Un horari que al maig arriba fins a les 10 de la nit, però que al juny es prolonga fins a l'1 de la matinada.

Ja al maig i juny de 2014 i 2015 l'Aula d'Estudi situada en l'Espai Jove es va quedar xicoteta. Gent jove. Silenciosa. Amb ganes d'estudiar. Amb necessitat d'un espai apropiat per a això.

Frases curtes. Subratllar. Esquematitzar. Resumir. Idees senzilles. Una vegada i una altra.

Parlen poc. Si necessiten un descans ixen fora. Prenen alguna cosa. Potser fumen. S'espavilen. I tornen al tall. No demanen molt. Només un espai per a estudiar. Un ambient que invite a continuar estudiant. I, amb sort, uns bons resultats en els dies següents. Juny, època d'exàmens. Amb sort, en unes setmanes hauran passat la revàlida. Real o imaginària. En tot cas, el procés selectiu és inevitable.

Lligen. Subratllen. Resum. Revisen. Descansen. I volta a començar.

L'Aula d'Estudi és un d'eixos serveis que no crida massa l'atenció. De fet, si un no és estudiant igual ni sap que existix. Funciona al llarg del curs, de dilluns a divendres a la vesprada; encara que ara, al maig i juny, és quan amplia l'horari: dilluns a divendres fins a les 10 de la nit, dissabtes al matí i, des de l'1 de juny, obertura nocturna fins a l'1 de la matinada entre setmana.

A més, amb opció de reservar un espai per al treball en grup. Un local on poder parlar i preparar projectes que exigixen col·laboració.

Eixa és només l'oferta en l'Espai Jove. En la Casa de Cultura, a més de la biblioteca, també hi ha sales d'estudi, ideals per a l'horari matinal. Un pot passar quinze hores diàries estudiant amb un canvi d'escenari al migdia… el que tampoc ve mal per a aprofitar i dinar alguna cosa.

I, de pas, un xicotet passeig en el trànsit de la Casa de Cultura a l'Espai Jove.

Que hi haja jóvens estudiant és una bona notícia per a Puçol. Que ho facen en l'Aula d'Estudi municipal demostra que la seua reivindicació durant anys no era infundada. Només falta mantindre l'oferta. Inclús augmentar-la en el futur. El ritual per als exàmens necessita un escenari adequat.

I els jóvens de Puçol ja tenen eixe escenari.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual 

412-aula-estudio-nocturna-3

09 Maig 2016
FaceBook  Twitter  

Altres