El festival de curts XS Puçol incorpora enguany una secció infantil i seus a Almenara i Massarrojos

Amb una revisió conjunta de les bases per a esta 5a edició, XS Puçol va donar els seus primers passos el dimarts 16 de febrer amb la presència del nou director del certamen, Javier Navío, la presentació de les dos subseus on es projectaran una selecció de pel·lícules del festival (Almenara i Massarrojos) i les novetats d'enguany, que inclouen la creació d'una secció infantil (que no serà competitiva) i una sessió inaugural amb una projecció fora de concurs de Mirando estrellas, pel·lícula sobre la mastocitosi protagonitzada per Emilio Gutiérrez Caba i rodada en la platja de Puçol.

El regidor Xavi Alcácer i el tècnic de Joventut, José Luis Gómez, van ser els encarregats de presentar unes bases que han sigut adaptades per a incloure les novetats més significatives, com la secció infantil no competitiva o la presència de les dos subseus que participaran tant en la selecció dels curts com en les projeccions de les guanyadores del certamen i una mostra significativa de la 5a edició del XS Puçol.

El cine club Caligari d'Almenara se suma així al festival i ho va fer amb la presència d'Aida Antonino en la reunió de coordinació, una persona vinculada al món del cine a través de la Universitat Jaume I, on treballa actualment en una tesi sobre el cine rural espanyol, i també a través de la revista de cine Encadenados, on escriu des del passat any.

També Massarrojos se suma al certamen amb la projecció a posteriori de distints títols de XS Puçol. Sento Pascual (de l'Associació Cívica Roll de l'Ametler) és el representant de la nova subseu i, a més, com a component del Departament de Comunicació, serà l'encarregat de dissenyar la imatge i el material promocional del festival, com ja ha fet en les edicions anteriors.

Javier Navío no és un nouvingut. Ha estat en el comité de selecció i ha sigut membre del jurat en les quatre edicions anteriors. Ara, davant de la impossibilitat de continuar com a director José Manuel Muñoz, a causa de motius laborals que l'han traslladat a les illes Balears, Javier assumix de forma natural la direcció del certamen per a mantindre les línies generals que han funcionat i potenciar les noves incorporacions.

XS Puçol manté les tres seccions ja consolidades a nivell competitiu: una de caràcter nacional, amb un curts de fins a 30 minuts produïts en els últims dos anys; una altra autonòmica, en la que la producció o el director han de ser de la Comunitat Valenciana; i, finalment, la secció exprés, amb minicurts de 2 minuts escrits, gravats i editats en a penes 36 hores, durant el cap de setmana anterior a la celebració del festival.

El termini d'inscripció per a les seccions nacional i autonòmica s'obri en el mes de maig, les inscripcions per a l'exprés es realitzen al setembre i el festival iniciarà les projeccions el 21 d'octubre, amb un acte d'inauguració que també és nou: la projecció del curt Mirando estrellas, rodat la passada tardor en la platja de Puçol i produït per l'Associació Espanyola de Mastocitosi per a donar a conéixer esta estranya malaltia.

Dirigit perJosevi García, Mirando estrellas cuenta entre els seus intèrprets ambEmilio Gutiérrez Caba, Jaime Pujol, Cristina Perales, Álvaro Mor-te, Paula Elena Ramos, Min Hai Hu, María de Paco, Yeray Martínez, Javi Mendo, Candela Illán i Patricia Sánchez. Està previst que part de l'equip tècnic i artístic estiga present en l'Espai Jove el 21 d'octubre per a la presentació del film i un col·loqui amb el públic assistent.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

155-reunion-xs-puol-3

19 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres