Durant el 17 i 18 d'octubre, Puçol s'ha convertit en un gran plató cinematogràfic

El dissabte 17, a les 9 hores, l'Espai Jove rebia la visita de 60 jóvens pertanyents a 15 grups: són els participants en el certamen de curts exprés d'enguany, disposats a escriure, gravar i editar el seu curtmetratge en 36 hores, i entregar-lo el diumenge, a les 21 hores, en el mateix escenari. L'estrena dels seus treballs es realitzarà el diumenge 25, a les 18 hores, en la gala de clausura del festival de curts XS Puçol, on coincidiran amb els participants en les seccions autonòmica i nacional. Una oportunitat única per a disfrutar i aprendre junt amb cineastes més veterans.

José Luis Gómez i Xavi Alcácer han sigut els encarregats de donar les instruccions als animats participants, tots ells disposats a demostrar que es pot crear un curt en un cap de setmana. També ha estat present en l'acte d'inauguració l'alcalde Enric Esteve, qui precisament fa pocs dies acaba de finalitzar un curt, d'eixos que es realitzen “per amor a l'art, per a mantindre viu el cuquet professional, amb gent jove que està començant”.

A més de realitzar tot el treball en 36 hores, amb rodatge a Puçol i entrega el diumenge en l'Espai Jove, les dos grans novetats d'esta edició han sigut WeTransfer i el llibre Puçol en la memòria.

La possibilitat d'entregar el treball des de casa, enviant-lo a través de WeTransfer, obri noves possibilitats als concursants, ja que no han de desplaçar-se el diumenge nit fins a l'Espai Jove per a entregar el seu curtmetratge. És una avantatge afegit en esta tercera edició del certamen exprés”, explica el regidor Xavi Alcácer. “A més, donarem l'oportunitat que el grup guanyador d'este certamen siga el que realitze l'any que ve l'espot promocional del festival de curts de Puçol”.

Un avantatge que se suma a la presència de participants de distintes províncies, no sols de València, inclosos eixos alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló, algun dels quals viu a Saragossa.

Potser per això ha sorprés i agradat el “tema obligat” que ha de tindre el curt. Si en anys anteriors va ser un sobre o una targeta negra, per ser un tema de moda en el seu moment, enguany l'organització ha triat el llibre editat el passat mes de març Puçol en la memòria (volum 1) com a coprotagonista de cada un dels curts.

Ésuna forma de garantir que siga un curt original i realitzat específicament per al certamen en este cap de setmana”, explica el tècnic de Joventut, José Luis Gómez. “I també és una forma de promocionar el llibre entre els més jóvens”.

Els 15 curts participants, rodats amb distints formats i resolucions, seran projectats durant la clausura del XS Puçol, un certamen que continua creixent any rere any i que en esta edició, que se celebra els dies 23, 24 i 25 d'octubre en l'Espai Jove, també comptarà amb projeccions per als alumnes de primària i secundària de Puçol al llarg de la setmana.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

860-certamen-cortos-expres-4

19 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres