Aprofitant que hui és 1 de desembre, recorda: protegix sempre el teu sistema operatiu

Un llaç gegant en l'ajuntament, tallers formatius per a alumnes de secundària, fullets informatius, teatre pels pubs de la població, un llaç fet amb globus rojos pels alumnes de l'institut i un calendari formen enguany la programació d'actes de sensibilització organitzats per la Regidoria de Joventut entorn del Dia Mundial contra la Sida.

Des de 1988, l'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre les conseqüències d'esta malaltia i les mesures que hem de prendre per a protegir-nos.

Des del primer moment, va ser la Regidoria de Joventut l'encarregada  d'organitzar les activitats entorn d'este dia i, en concret, se centren a sensibilitzar als més jóvens sobre les mesures de prevenció.

Seguint esta línia, enguany hem realitzat dos grans tipus d'activitats: unes formatives i de prevenció en l'institut i altres de difusió d'informació i de recordatori per a tots els públics, que hem desenvolupat per tota la població”, recorda José Mª Esteve, regidor de joventut.

Els actes van començar el dilluns 24 de novembre, amb la instal·lació d'un llaç gegant en la fatxada de l'ajuntament. Un símbol molt visible que va tindre a més un notable impacte visual durant la celebració dels actes del 25 de novembre.

Els dies 25 i 26 es van realitzar els tallers d'Avacos (Associació Valenciana Contra la Sida) per a 4t d'ESO, una activitat dins de les aules que permet arribar amb claredat als jóvens.

El divendres 28 es va instal·lar una mesa amb fullets informatius a l'entrada de l'ajuntament, alhora que es va realitzar un repartiment de preservatius i llaços solidaris tant al personal que treballa en el consistori com als veïns que es van acostar a realitzar qualsevol gestió.

El mateix divendres, els alumnes del grup de teatre de l'institut van realitzar una performance en el pati del centre durant el recreació. A la festa es van sumar la resta d'alumnes de secundària unflant globus per a muntar un llaç gegant que s'exhibix durant el mes de desembre en el hall de l'institut.

A la nit del dissabte, dia 29, el grup d'animació Iknotiz va recórrer quatre pubs de la població, repartint entre els jóvens preservatius i fullets informatius sobre les malalties de transmissió sexual: una forma divertida i provocativa d'arribar a altres públics.

Finalment, la setmana d'actes es tanca el dia 1 de desembre amb els tallers d'Avacos per als alumnes de l'Escola Permanent d'Adults en l'Espai Social La Barraca.

A més, hem dissenyat un calendari per a recordar que cal tindre protegit el sistema operatiu els 365 dies de l'any”, apunta el tècnic de joventut José Luis Gómez. “Una campanya enginyosa que, com tots els anys, ha confeccionat el Departament de Comunicació municipal per a recordar-nos que sempre cal estar amb l'antivirus actualitzat”.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual |Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos face

1090-lazo-globos-instituto-4

01 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres