Puçol es convertix en un gran plató cinematogràfic durant un cap de setmana

El passat any va nàixer la secció de curts exprés dins del festival XS Puçol. La fórmula és senzilla: el dissabte al matí es reunixen els participants, li'ls dóna unes claus i tenen fins al diumenge a la nit per a escriure el guió, gravar, editar i entregar un curtmetratge rodat a Puçol. Enguany, 22 grups s'han inscrit per a este certamen exprés que se celebra el 18 i 19 d'octubre.

Els dies 24, 25 i 26 d'octubre se celebra en l'Espai Jove la tercera edició de XS Puçol, el festival de curtmetratges que compta amb tres seccions: una de caràcter nacional, una altra autonòmica i el certamen de curts exprés rodats a Puçol el cap de setmana previ al festival.

Les projeccions es realitzen el divendres 24 a les 19.30 hores; el dissabte 25 tres sessions, a les 17.30, a les 19.00 i a les 20.30 hores; i, finalment, el diumenge doble passe, a les 18.00 els 22 curts del certamen exprés i a continuació l'acte de clausura i entrega de premis de les tres categories.

Intèrprets com Luis Tosar, Juli Mira, Álvaro Báguena i el recentment desaparegut Álex Angulo figuren entre els protagonistes dels curts seleccionats enguany, alguns d'ells ja coneguts per haver guanyat el premi Goya o per haver sigut dirigit per algun realitzador d'àmplia trajectòria, com Gorka Cobeaga, l'autor de Ocho apellidos vascos.

Però més enllà dels famosos, els verdaders protagonistes del festival són eixos 22 grups de jóvens, la majoria de Puçol, que inundaran de càmeres, acció i imaginació els carrers de la població durant els dies 18 i 19, que se celebra el certamen de curts exprés.

L'aventura comença a les 9 del matí del dissabte, en l'Espai Jove, on estan citats els més de 100 participants, dividits en 22 projectes, per a rebre les bases i, sobretot, eixe element clau que ha d'aparéixer en el curtmetratge rodat al llarg del cap de setmana a Puçol.

Passades les festes i els bous, els carrers de la població tornen a ser preses, en este cas per jóvens disposats a convertir cada racó en un plató i demostrar la seua vàlua com a futurs professionals del medi. El primer premi de 400 euros és una bona motivació per a llançar-se a rodar, encara que la majoria d'ells se senten satisfets amb el plaer de superar el desafiament i, sobretot, de veure el seu treball projectat al gran: en la pantalla de l'Espai Jove, rodejats d'altres 200 espectadors ansiosos per descobrir com han encarat el desafiament la resta de grups.

La projecció, el diumenge 26 d'octubre a les 6 de la vesprada. Gratis, naturalment.

Informa i fotos: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual

942-festival-cortos-1

 

16 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres