Jóvens que treballen amb altres jóvens per a millorar junts el nostre medi ambient

Des del 14 d'octubre, 35 alumnes es formen els dimarts i dijous a la vesprada en l'Espai Jove, per a obtindre la titulació de monitor i, al mateix temps, potencien la seua formació mediambiental amb el suport d'Acció Ecologista-Agró i la Regidoria de Joventut. És un dels cursos sol·licitats pels jóvens i es nota: la quota d'inscripció es va completar en a penes 24 hores a través de la seu electrònica i la pàgina web municipal.

Del 14 d'octubre al 13 de novembre, un total de 35 jóvens assistixen a l'Espai Jove tots els dimarts i dijous, de 17.30 a 20.30 hores, per a participar en El Curs d'educador mediambiental, impartit per l'escola d'animació Auca i organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Puçol.

El curs forma part del cicle d'activitats de formació de jóvens que treballen amb altres jóvens”, apunta el regidor de joventut, José Mª Esteve. “En este cas concret no sols busquem les tasques pròpies de qualsevol educador sinó que ens interessa especialment fomentar les inquietuds mediambientals i a través d'elles facilitar una eixida laboral als nostres veïns”.

Fomentar estes inquietuds és més fàcil quan es compta amb la col·laboració d'experts en la matèria, en este cas components d'Acció Ecologista-Agró, que seran els encarregats d'organitzar algunes tasques pràctiques dins del curs, com visitar el Paratge Natural Municipal La Costera o participar en les activitats de voluntariat que organitza periòdicament el grup ecologista.

Quan finalitzen el mes de formació, els alumnes que ja són monitors podran obtindre el títol oficial expedit per l'IVAJ (Institut Valencià de la Joventut), mentres que la resta d'alumnes aconseguiran el diploma que acredita la seua formació expedit per AUCA.

En ambdós casos és una garantia per a poder buscar una eixida laboral en llocs com a granges-escola o aules de la naturalesa, un sector empresarial en auge en què cada any hi ha més demanda d'educadors mediambientals.

Informa i fotos: Sabín

fotos face943--curso-monitor-medio-ambiente-3

15 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres