El 15 de maig s'obri el termini per a participar en el tercer festival de curtmetratges Puçol XS

Del 15 de maig al 31 de juliol està obert el termini d'inscripció per a la tercera edició de Puçol XS, el festival de curtmetratges de Puçol, que enguany comptarà amb tres categories (nacional, autonòmica i exprés) i augmenta la dotació dels seus premis (600 euros per a les dos seccions oficials, 400 per a l'exprés), mantenint les projeccions oficials a finals d'octubre en l'Espai Jove.

Després de l'èxit del passat any del concurs de curts exprés, enguany la secció comptarà amb un primer premi en metàl·lic de 400 euros i amb la mateixa fórmula: després de la inscripció prèvia (del 15 de setembre al 10 d'octubre), els participants hauran d'estar en l'Espai Jove a les 9 del matí del dissabte 18 d'octubre, per a arreplegar la clau que haurà d'aparéixer en el seu microcurt de a penes dos minuts de duració.

Una vegada entregades les bases, que inclouen una imatge que ha d'aparéixer en el curt, els grups tindran fins al diumenge 19 d'octubre a les 21 hores per a entregar el seu curt finalitzat, en format H.264, també anomenat MPEG-4 AVC”, explica el tècnic de joventut, José Luis Gómez. “Al diumenge següent, dia 26, es projectaran tots els microcurts participants en un passe especial abans de la sessió de clausura del festival i, a continuació, l'entrega de premis de les tres seccions”.

Premis que enguany han crescut: tant la secció nacional com l'autonòmica compten amb un primer premi de 600 euros i trofeu, mentres que els curts exprés podran optar a tres premis: 400, 200 i 100 euros.

Per la seua banda, en el festival autonòmic, anomenat Mirades des d'ací, poden participar curts de fins a 30 minuts de duració amb l'única condició que el seu director haja nascut o residisca a la Comunitat Valenciana.

El festival d'àmbit nacional està obert a la participació de tots aquells curts realitzats en 2013 o 2014, sense importar si han sigut presentats o premiats en algun certamen anterior i no hi ha limitacions quant a la temàtica (documental, videoclip, ficció…), podent cada autor presentar un màxim de dos obres.

Com a novetat, a més de les projeccions en l'Espai Jove els dies 24, 25 i 26 d'octubre, enguany s'incorpora una secció escolar al llarg de la setmana del festival, amb projeccions dins de l'horari escolar en el cine de la Casa de Cultura: els programes s'organitzaran d'acord amb l'edat dels assistents, amb una sessió per a primària i una altra orientada a secundària.

Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: José Alonso

logo pdf Bases completes del Festival Puçol XS 2014

300-proyeccion-cortos-expres-1

12 Maig 2014
FaceBook  Twitter  

Altres