Arriba a través d'Internet la nova Ràdio Puçol: jóvens, independents i amb moltes aspiracions

Arnau i Manuel, dos dels vint-i-dos jóvens que han muntat l'associació apartidista que hi ha posat en marxa este nou mitjà de comunicació independent, van ser els encarregats de presentar als 40 veïns assistents a l'Ateneu el projecte de Ràdio Puçol: adquirir experiència, oferir informació diferent de l'oficial i arribar a emetre en directe són alguns dels seus objectius. De moment, les xarxes socials i www.radiopucol.com són els seus canals per a arribar a un número creixent d'oients.

Sempre és una bona notícia que un nou mitjà de comunicació estiga a disposició dels veïns de Puçol i més si és gratuït.

Arnau Alonso i Manuel Novella van ser els encarregats de donar a conéixer la bona nova a un públic que omplia la sala de l'Ateneu i que en un gran percentatge estava format pels col·laboradors d'esta emissora, que va començar a emetre de proves en el mes de març i ja té consolidada una xarxa de creatius, cada un aportant almenys un programa setmanal.

Durant la presentació, realitzada a quatre mans i dos veus, ambdós van repassar alguns dels senyes d'identitat de Ràdio Puçol: el projecte naix a partir de la il·lusió de 22 jóvens de la població que aposten per una ràdio “apartidista” i per una informació independent, “diferent de la que oferixen els mitjans oficials”, perquè estos jóvens estan convençuts que “els mitjans de l'ajuntament no poden ser tan crítics com nosaltres”.

Encara que l'emissora va començar “amb els informatius dels divendres”, ha anat creixent setmana a setmana, sobretot gràcies “al seguiment que estan realitzant els veïns”, i el seu objectiu és que cada un tinga “el seu propi programa i el seu punt de vista”.

Presumixen de “no estar organitzats jeràrquicament”, en la seua reixeta aposten per la “col·laboració de les associacions del poble” i, quant al futur, de moment es va sumant gent, encara que admeten que “no hi ha un pla establit, ja veurem com va funcionant”… una cosa que no obstant això no els impedix aspirar a convertir-se “en un mitjà de referència a nivell local i també comarcal”.

De moment ja estan ací, són jóvens, tenen ganes i il·lusió, estan aprenent, arriben amb l'espenta pròpia de l'edat, encara que la carència de mitjans és evident, però les seues ganes són contagioses i entre els seus plans figura emetre en directe alguns programes.

Si tu també notes els símptomes d'este virus, ja saps: entra en www.radiopucol.com i disfruta de les seues propostes… i si t'enganxes, contacta amb ells per les xarxes socials i anima't a crear el teu propi programa.

Informa i fotos: Sabín

fotos face 

406-presentacion-radio-3

28 abril 2014
FaceBook  Twitter  

Altres