“X-tu”: Una web jove on informar-se i compartir experiències

La pàgina web de la Regidoria de Joventut, www.xtupuçol.es, ja comença a donar els seus fruits: s'ha convertit en un punt d'informació ideal per a començar a investigar sobre qualsevol tema i, una vegada exercida l'activitat, és el marc perfecte perquè els jóvens conten la seua experiència i animen a altres a disfrutar.

Dos grans objectius s'estan complint amb la web de joventut: d'una banda, és un Centre d'Informació Juvenil on-line on un pot trobar no sols dades sobre qualsevol tema que li interesse, des d'alimentació a viatges, sinó també enllaços amb què ampliar la documentació i començar a moure's.

Sobretot s'està movent molt la informació sobre ocupació, formació i estudis per a jóvens”, explica el tècnic José Luis Gómez. “Volem que si han de buscar assessorament, ací tinguen una guia per a donar els primers passos, però també puguen ampliar segons els seus propis interessos”.

D'altra banda, X-Tu és un lloc de participació, un fòrum on els jóvens poden opinar, compartir, preguntar i narrar les seues experiències, no sols amb articles escrits, sinó també amb fotos i vídeos que compartisquen o creen ells mateixos.

Tot això, per descomptat, vinculat a les xarxes socials, sobretot Facebook i Twitter, a través de les quals compartim els continguts de la nostra web i també els dels distints col·lectius locals”, continua José Luis. “De fet, ja tenim entorn d'una vintena jóvens que ens estan escrivint i que inclús s'han animat a posar en marxa fòrums o seccions sobre temes del seu interés”.

Un d'eixos temes que ha alçat més interés entre els jóvens és el festival de curtmetratges Puçol XS, que es va celebrar el passat mes d'octubre en l'Espai Jove i que va comptar amb una secció de curts exprés, rodats en un cap de setmana en la nostra població: ara, la pàgina web de joventut comença a publicar eixos 16 curts de a penes 2 minuts de duració cada u. Una bona idea per a promocionar la nova edició del festival, que ja s'està cuinant.

Precisament l'èxit dels vídeos ha animat als responsables de la web jove a elaborar un espot promocional en què s'expliquen alguns dels recursos que pots trobar en X-Tu, encara que no tots, perquè la informació creix cada setmana. L'espot s'està difonent també per distintes xarxes socials.

Per la seua banda, el regidor José Mª Esteve destaca que la participació està oberta a tots els jóvens que vullguen col·laborar: “La nova web de joventut és abans que res un punt de trobada, un inici i un final de viatge, en el que cada u pot aportar les col·laboracions que vullga compartir amb els seus veïns. I, per descomptat, publiquem els textos en l'idioma que cada un ens l'envie, tant de valencià com castellà”.

Jove, si busques informació, ací tens un bon començament: www.xtupuçol.es.

Informa: Sabín | Disseny logo: Sento Pascual

013-jose esteve-y-jose luis gomez-1

17 Gener 2014
FaceBook  Twitter  

Altres