Diumenge 27 octubre, 16 curts opten al primer premi del festival de curts exprés: “And the winner is…”

Espai Jove. Dimarts, 22 octubre. Tot el matí, a porta tancada. Els membres del jurat del Certamen de curts exprés veuen junts els 16 curts presentats en esta primera edició. Després d'un primer visionat i el debat posterior —per cert, mentres esmorzen—, nova sessió de visionat dels finalistes i debat final... fins a arribar un acord.

El Festival de Curtmetratges Puçol XS ha introduït importants novetats en la seua segona edició, que se celebra del 25 al 27 d'octubre en l'Espai Jove de Puçol, entre elles potser les més destacades siguen la divisió de la secció oficial en dos categories (curts d'àmbit nacional i curts autonòmics) i, sobretot, la creació d'una secció de curts exprés.

Els curts exprés es van rodar el passat cap de setmana a Puçol tenint un sobre com a protagonista. Un centenar de jóvens es van donar cita el dissabte 19 a les 9 del matí per a conéixer les condicions que havien de complir: bàsicament, havien de rodar en qualsevol escenari de la població, un sobre havia de ser protagonista de la trama i el muntatge final no podia excedir 2 minuts.

Amb estos elements, els 16 grups participants van tindre 36 hores per a escriure el guió, realitzar les localitzacions, formar el càsting, gravar, editar, exportar al format mov i presentar el resultat en l'Espai Júpiter abans de les 9 de la nit del diumenge.

Els 16 títols es podran veure diumenge que ve 27, a les 6 de la vesprada, en l'Espai Júpiter, just abans de l'acte de clausura i entrega de premis de les tres seccions.

Però abans, el dimarts al matí, José Alonso, Víctor González i Carles Esteve, tres jóvens components de la productora Filmgamers, que ha sigut la coordinadora d'esta secció, junt amb la realitzadora Begoña Soler, van passar el matí en l'Espai Jove veient tots els curts. Junt amb ells, amb veu però sense vot, José Manuel Muñoz, coordinador de les seccions oficials, el regidor José Mª Esteve i el tècnic de joventut José Luis Gómez.

No ha sigut fàcil prendre una decisió, perquè hi havia dos grans blocs de curts: els que estaven realitzats per professionals i els de gent molt jove que s'acosten per primera vegada al món de la creació cinematogràfica”, explica José Luis Gómez. “Uns aporten el seu gran nivell tècnic, altres la seua imaginació i frescor per a treballar amb pocs recursos i, en general, tots han destacat el bon ambient, la varietat de localitzacions i l'atractiu d'una aventura en què volen repetir l'any que ve”.

Puçol, entre mar i muntanya, amb nucli antic i zones noves, polígons i parcs, ha sigut durant dos dies un gran plató cinematogràfic. Tots han disfrutat, encara que només un s'emportarà a més els 400 euros del premi. La resposta, el diumenge vesprada en l'Espai Jove, després de la projecció oberta a tots els públics. Naturalment, la solució està en un sobre tancat.

And the winner is…

Informa: Sabín

1004-jurado-certamen-3

24 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres