Quinze xiquets fascinats per reis, dames, torres, cavalls i peons... tot això sobre el tauler, naturalment

L'Espai Jove acull cada dilluns i dimecres a la vesprada l'Escola Itinerant d'Escacs patrocinats per la Diputació de València i organitzada per l'Ajuntament de Puçol, en la que xiquets de 8 a 10 anys aprenen de manera personalitzada, còmoda i gratuïta a dominar este joc.

Les peces, els moviments, les jugades clau, les normes i, per descomptat, cada dia una partida com a mínim. Es tracta d'aprendre, però divertint-se. Veient com el fa Germán, el professor, però també passant ràpidament a la pràctica.

L'escola itinerant està organitzada per la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana, es dirigix a xics i xiques de 8 a 10 anys i impartix les seues classes els dilluns i dimecres, de 17.30 a 19 hores, en l'Espai Jove, amb un objectiu clar: injectar en els peques el virus dels escacs… una cosa quasi tan addictiva com el joc de moda en qualsevol consola, però amb peces de veritat, res de moure un únicament un comandament.

Es tracta d'una primera fase d'iniciació, del 14 d'octubre al 6 de novembre”, explica el tècnic de joventut, José Luis Gómez. “Si l'experiència és satisfactòria, durant el segon i el tercer trimestre d'este curs hi haurà nous cursos amb un nivell més elevat”.

De moment els quinze alumnes procuren no fallar ni un sol dia i, després de només un parell de setmanes de classe, ja no tenen dubtes sobre l'enroc curt o el llarg o quins moviments ha de garantir un rei per a aconseguir que una partida aparentment perduda acabe en taules.

Informa: Sabín 

mas-fotos facebook 

 993-escuela-ajedrez-4

 

23 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres