Puçol es convertix en un gran plató de cine per a la primera edició del certamen de curts XSpres

El dissabte 19 d'octubre, a les 9 del matí, 15 grups de jóvens amants del cine i de l'aventura es donaven cita en l'Espai Jove per a participar en el certamen Puçol XSpres. L'objectiu: escriure, gravar i editar un curtmetratge en un màxim de 36 hores, a més, amb dos temes obligats: el rodatge ha de fer-se a Puçol i un sobre ha de ser el protagonista.

El passat any va començar el seu camí el Festival de Curts de Puçol, en aquell temps batejat The Curts Festival. Per a la seua segona edició, que se celebra del 25 al 27 d'octubre en l'Espai Jove, s'han introduït diverses novetats, entre elles la realització d'un certamen de curts exprés, és a dir, rodats en un temps molt limitat.

Filmgamers és una jove productora valenciana que s'ha encarregat de l'organització d'esta nova secció del festival que organitza la Regidoria de Joventut, ara ja batejat amb el nom definitiu de Puçol XS. Els components de la productora s'han ocupat de dissenyar els cartells, contactar amb distints col·lectius, establir les bases tècniques i també seran els encarregats d'assumir el paper de jurat.

El resultat de l'experiència es podrà veure el diumenge 27, a les 18 hores, en l'Espai Jove: serà el primer plat d'un menú cinematogràfic que també inclou l'entrega de premis del II Festival de curtmetratges Puçol XS, la projecció dels premiats i una xarrada-col·loqui entre els autors i el públic assistent.

L'objectiu és potenciar l'audiovisual en el nostre poble”, explica José Luis Gómez, tècnic de joventut. “Per això hem organitzat durant dos setmanes un curs per a jóvens de Puçol, dels quals la majoria s'han inscrit com a participants en este certamen de curts que, en essència, és un desafiament: tot el procés ha de fer-se en un dia i mig, comptant a més amb les normes que posem a l'inici”.

I és que perquè no vinguen ja amb els deures fets, en la reunió del dissabte a les 9 del matí, José Alonso, representant de Filmgamers, ha explicat les normes que han de complir els treballs: rodatge a Puçol, duració màxima de 2 minuts del treball final, entrega en format “mov” i, com a colofó, un sobre ha de tindre un protagonisme especial.

Precisament el sobre s'ha repartit als quinze grups que finalment s'han presentat a l'hora de començament de l'aventura (inicialment hi havia tres més, que no han arribat a temps), amb les bases, un pla de Puçol perquè puguen moure's amb comoditat (no tots els participants són de la població) i el sobre que protagonitza la història.

Des d'eixe moment, tots els grups han triat el seu pla d'actuació, que inclou escriure el guió, gravar en vídeo, editar el treball i entregar-lo en l'Espai Jove, bé durant la nit del dissabte o, com molt tard, el diumenge a les 9 de la nit, 36 hores després de començar el projecte.

Bo, tots no. Un dels grups, compost per alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló, ha aprofitat a més per a realitzar un treball de classe: un reportatge sobre el certamen de curts, amb la qual cosa oferiran un dos per un… tot exprés, això sí.

Si durant el cap de setmana veieu moltes càmeres per la població, tranquils, està tot controlat, inclús els permisos de la Policia Local per a rodar en la via pública. Si vos demanen que els tireu una mà, avant: les bases no impedixen que reben ajuda d'intèrprets ocasionals. I si voleu veure el resultat final, el diumenge 27 teniu una cita en l'Espai Jove.

Allí ens veiem.

Informa: Sabín

 

20 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres