El segon festival de curtmetratges Puçol XS aposta pel talent per damunt dels mitjans

El segon festival de curtmetratges Puçol XS aposta pel talent per damunt dels mitjans

Per segon any consecutiu, la regidoria de joventut té com a objectiu convertir el festival en una plataforma per als cineastes de la comarca i en un punt de trobada perquè la gent jove mostre el seu treball realitzat. Enguany com a novetat, la secció de curts exprés.

La secció de curts exprés, naix amb la intenció de recolzar als nous creadors de la comarca. Com bé indica el seu nom, es tracta d'organitzar un taller teoricopràctic en un parell de dies dirigint-se als més menuts amb aspiració a formar part d'este festival.

Jose Manuel Muñoz, representant del comité de selecció, ens respon algunes preguntes sobre este festival.

Amb quantes inscripcions compteu?

El total d'inscripcions ha aconseguit un número molt semblant al de l'any passat: 280. D'elles, aproximadament 50 han correspost a curts autonòmics i la resta a nacionals.

Què podem esperar dels curts?

El comité de selecció està molt content amb el nivell mitjà dels curtmetratges que han arribat, el que a pesar de ser un plaer, ha fet que siga un treball difícil.

Com ha sigut la selecció?

Els criteris de selecció han sigut distints segons les seccions. Per a la secció nacional s'ha primat la qualitat general dels curtmetratges en direcció, interpretació, fotografia, direcció de producció, etc. En canvi, en la secció autonòmica s'ha tractat de prioritzar el talent per damunt dels mitjans disponibles, la qual cosa fa que curtmetratges de poc o nul pressupost tinguen oportunitats com es podrà comprovar després de veure la llista de seleccionats. Amb açò pretenem inaugurar des d'enguany quelcom que aspira a ser una tradició: que els autors de la nostra comunitat, i especialment els del nostre entorn més pròxim, tinguen l'oportunitat de donar a conéixer els seus treballs i el seu talent, en definitiva, que puguen ser "profetes en la seua terra".

Quants curtmetratges han sigut seleccionats?

El nombre de curtmetratges seleccionats ha sigut 22. D'ells, 7 competiran pel premi al millor curt autonòmic, i 15 ho faran pel premi al millor curt nacional. És important recordar, això sí, que la resta de premis i mencions (direcció, guió, interpretacions masculina i femenina) poden ser atorgats pel jurat a qualsevol curt independentment de la secció on participe.

Què els diria als més jóvens de Puçol?

Els animaria que s'acostaren i disfrutaren d'estes obres que, a pesar de no ser llargmetratges o potser per això, són cine autèntic i font de grans talents tant valencians com de tota Espanya amb projecció internacional.

Informa: Beatriz Rada

788-festival-pucol-xs-1


21 Agost 2013
FaceBook  Twitter  

Altres