Els 3 Dragons, l'associació de Mahjong de Puçol, es presenta en la Japan Weekend i prepara el seu primer torneig

Els 3 Dragons, l'associació de Mahjong de Puçol, es presenta en la Japan Weekend i prepara el seu primer torneig

Els dies 24 i 25 de novembre l'Associació de Mahjong de Puçol Els 3 Dragons va participar en el seu primer esdeveniment en el Japan Weekend: en la desena edició del Saló del Mànega de València, que va tindre lloc en la Fira de Mostres de València. L'acte va servir per a donar a conéixer un col·lectiu que ja prepara el Torneig d'hivern a Puçol.

La Japan Weekend va convocar a València durant l'últim cap de setmana de novembre a milers de seguidors de la cultura japonesa i en especial del mànega. Entre ells estaven Iván Mestre i els seus tres companys que han muntat l'associació local de Mahjong: David Martínez, Rafa Galdón i David Lorenzo.

Iván va estar en l'Espai Jove de Puçol a principis de març, amb l'objectiu de realitzar una primera exhibició d'este joc d'origen xinés, amb una certa similitud al dòmino, però amb una component estètica més atractiva.

L'objectiu d'aquella primera demostració el tenia molt clar Iván: “Volem donar a conéixer el joc del Mahjong i trobar gent interessada per a aprendre i jugar, així es podria sol·licitar a l'Ajuntament de Puçol, més concretament al Departament de Cultura o al de Joventut, un espai per a poder realitzar un taller i reunir-nos una vegada per setmana per a aprendre i practicar”.

Després d'este primer intent, el Mahjong també va arribar a les festes de setembre, en forma d'exhibició i, finalment, Iván s'ha animat a crear una associació anomenada Els 3 Dragons, amb la que va acudir a la Japan Weekend celebrada en la Fira de Mostres. I per a desembre ja té preparada la seua primera cita a Puçol.

Estem preparant l'organització del primer Mini Torneig d'hivern que tindrà lloc el 15 de desembre del 2012, esperant que es puga celebrar ací a Puçol, i així poder donar a conéixer este joc, fer tallers perquè la gent aprenga a jugar a este fantàstic joc i poder fer més tornejos”, explica mentres mostra el cartell, els fulls d'inscripció i, en fi, tota la documentació que ja té preparada.

Comencem amb este primer mini torneig d'hivern per a així poder anar creixent fins a arribar a realitzar un torneig internacional, que enguany està previst que se celebre a Múrcia”. Indubtablement Iván Mestre, que ja ha competit en multitud de tornejos internacionals, té clar que el Mahjong pot arribar a convertir-se en una activitat de moda a Puçol.

Informa: Sabín
Fotos: Iván Maestre

fotos_noticia

1105-los-tres-dragones-7


27 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres