El Centre Júniors Apocalipsis complix 25 anys i ho celebra amb una exposició, una gala, paelles, missa i discomòbil

El Centre Júniors Apocalipsis complix 25 anys i ho celebra amb una exposició, una gala, paelles, missa i discomòbil

Fa 25 anys que el Centre Júniors Apocalipsis va obrir les seues portes, i per això el primer cap de setmana de novembre, el grup de jóvens de la Parròquia de Santa Marta de Puçol van organitzar una sèrie d'actes per a commemorar les bodes de plata dels júniors Apocalipsis.

Després d'un temps tancat, l'any 1987, impulsat per un grup reduït de jóvens i amb En Vicente Gozálvez, l'actual rector de Santa Marta —que per aquells anys era un poc més jove— el Centre Júniors Apocalipsis va obrir novament les seues portes per a acollir i reunir xiquets i jóvens del Puçol.

L'actual grup d'educadors, al cap del qual es troba Marta Gimeno, va decidir que enguany havia de ser especial i per això van organitzar una sèrie d'actes l'objectiu principal de la qual ha sigut el reunir antics educadors, xiquets i pares al llarg de tres dies: del 2 al 4 de novembre del 2012.

Després d'unes llargues jornades de dur treball, de posar-se en contacte amb antics educadors, arreplegar material antic per a poder realitzar una exposició de records, el divendres 2 de novembre a les 18 hores s'obria l'exposició de records establida en el Centre Júniors Apocalipsis en el carrer Ildefonso Ferro. Les dos sales del Centre s'han omplit de fotografies de campaments, des de fotos en blanc i negre a les més recents en un format digital. Així també camisetes, objectes fets a mà (tant en campaments com en activitats de dissabte en dissabte), llibres de programacions i un llarg etcètera de materials que han servit perquè la gent rememore moments viscuts i especials.

Eixa mateixa nit, la del divendres, l'Espai Jove es va vestir de gala per a reunir els educadors, així com antigues cuineres i fills i actuals parelles de tots estos jóvens que han omplit la història de Puçol amb les seues activitats dedicades als valors de la vida, a Déu i a l'Església. Una celebració que va començar amb un sopar, i a continuació una gala presentada per dos antics educadors: Rosana Bermúdez i Toni García.

En la gala es van presentar vídeos amb entrevistes que retrataven la història i evolució del Centre Júniors Apocalipsis. Els presentadors, entre vídeo i vídeo cridaven a alguns presents perquè relataren anècdotes viscudes. Va haver-hi temps també per als homenatges, tant a persones que ja no estan entre nosaltres, com al senyor Vicente, rector de Santa Marta, i a Antonio Picó, educador que porta quasi 30 anys en el centre, ajudant i col·laborant al 100%.

Ja el dissabte, va seguir l'exposició en el Centre Parroquial i a la vesprada, com cada dissabte, el centre es va omplir de xiquets i xiquetes disposats a participar en activitats especials dedicades a l'aniversari.

Després d'açò, a les 7 es va celebrar una multitudinària missa en la Parròquia de Santa Marta que va comptar amb la presència d'educadors (actuals i antics), xiquets i xiquetes, pares, mares, així com també representants del Moviment Júniors Diocesà de València que van voler ser testimonis de la celebració d'este aniversari.

A la nit, i en un to ja més festiu, l'Antiga Estació de Renfe va reunir prop de 400 persones. Va tindre lloc una nit de paelles, encara que alguns van preferir les facilitats de la torrà, i després, per a clausurar el dia, una discomòbil va animar l'ambient i tant xiquets com pares i educadors es van sumar als diversos balls.

Unes celebracions emotives, especials, màgiques, que es van allargar durant tres dies (el diumenge va continuar l'exposició) i que han sigut el fruit de setmanes de treball, recol·lecció de material, investigació de la història viscuda, captació d'imatges…

Un treball que haguera sigut impossible sense la col·laboració de tots els que pel Centre han anat passant, però sobretot, no haguera sigut possible sense el grup actual d'educadors, capitanejats per Marta Gimeno, que han passat vesprades i nits en el Centre Júniors Apocalipsi perquè les bodes de plata tingueren les celebracions merescudes.

Sempre units!

Informa: Centre Júniors Apocalipsis

1056-aniversario_apocalipsis-5


06 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres