Ja sabem qui són els cinc hòmens sense pietat encarregats de donar els premis en “The Curts Festival”

Ja sabem qui són els cinc hòmens sense pietat encarregats de donar els premis en “The Curts Festival”

Després d'estar a Venècia, Berlín, Buenos Aires, Londres, Màlaga o Sitges, la revista de cine Encadenados farà un seguiment exhaustiu de The Curts Festival, un certamen de curtmetratges a què la revista se sent molt vinculada per dos motius: primer, tant l'associació cultural com la revista tenen la seua seu a Puçol; segon, el director d'Encadenados i el seu redactor cap formen part del jurat.

La primera edició de The Curts Festival ultima els últims flocs: després d'haver confirmat els 28 curts a concurs i els 2 que seran exhibits en la secció informativa, els ha agrupat per a la seua exhibició en l'Espai Jove en quatre blocs d'uns 90 minuts de duració cada u.

Les projeccions són el divendres 26 d'octubre a les 18.30 i 22.30, i el dissabte 27 a les 20.00 i a les 22.30 hores. A més, dos actes completen la programació: el divendres, a les 20.00 hores, acte d'inauguració amb la presència d'autoritats municipals i membres del jurat; i el diumenge, també a la mateixa hora, entrega de premis, projecció de les pel·lícules guanyadores i xarrada-col·loqui amb els representants dels curts triomfadors.

De decidir quins són les premiades en esta primera edició s'ocupen cinc personatges que han intentat mantindre l'anonimat a tota costa, potser per a evitar pressions —abans del veredicte— o potser per a evitar que li demanen explicacions —després de l'acta del jurat—, però finalment hem aconseguit saber els seus noms i  el perquè de la seua elecció. Són: Enric Puig, Enrico Espósito, José Manuel Muñoz, Adolfo Bellido i Sabín.

Enric Puig Sapiña: actor, presentador de TV, actor de doblatge, locutor, cantant. Amb més de 20 anys d'experiència en l'audiovisual. Ha treballat en cine, teatre i TV (Canal 9, Antena 3 i Tele 5, entre altres). Director de la Companyia de Teatre de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera.

Enrico Espósito: director, guionista, edició i postproducció de vídeo. Amb més de 10 anys d'experiència en l'audiovisual. Titulat en Història del Cine per la Università degli Studi di Milà. Autor de nombrosos curtmetratges, tant a Itàlia com a Espanya.

José Manuel Muñoz: director i guionista. Màster en Direcció de Cine. Autor de diversos curtmetratges seleccionats en festivals internacionals de tot el món (Estats Units, Sud-àfrica, República Dominicana, Portugal i Espanya, entre altres).

Adolfo Bellido: ha sigut professor de Comunicació Audiovisual, director de diversos cineclubs, creador de l'Escola Municipal de Cine de Puçol, ha publicat nombrosos llibres sobre cine, coordinador de Cinema Jove a València, responsable de producció audiovisual del Centre de Professors de València. Actualment dirigix la revista de cine Encadenados.

Sabín: ha sigut director de l'Escola Municipal de Cine de Puçol, de l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol i de VIP (Vídeo Industrial Puçol), col·laborador habitual d'Adolfo Bellido en el CEP de València i en la publicació de distints llibres de cine. Actualment dirigix el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol i és redactor cap de la revista de cine Encadenados.

977-decapoda_shock

Estos cinc hòmens sense pietat seran els encarregats de decidir els dos premis oficials i distintes mencions que seran entregats el diumenge 26 en l'Espai Jove. Són els “hòmens de negre” de The Curts Festival, un festival sorgit gràcies a l'entusiasme de José Manuel Muñoz, un jove de Puçol que va proposar a la Regidoria de Joventut la idea, va buscar un comité d'experts per a realitzar la selecció de títols a concurs, va animar a uns quants amics a formar part del jurat i, finalment, també va convéncer els creadors d'Encadenados perquè se sumaren a l'esdeveniment.

Per a Encadenados era quasi una obligació sumar-se al primer festival de cine que s'organitza a Puçol”, reconeix Adolfo Bellido. “Nosaltres vam estar en l'origen de l'escola de cine, de l'emissora de televisió, de la productora audiovisual i ara que han organitzat un festival i ens han convidat a participar no podíem negar-nos: al cap i a la fi, la seu social de la nostra associació cultural i la nostra revista estan precisament a Puçol”.

Així que després de tindre redactors en festivals com Berlín, Venècia, Màlaga, Buenos Aires, Madrid, Barcelona o Sitges, toca apostar també pels que comencen: si voleu conéixer tota la informació dels distints festivals de cine publicada per Encadenados en els últims anys, la podeu trobar en http://www.encadenados.org/nou/cinema-paradiso.

I si voleu saber més sobre la programació podeu consultar el catàleg que incloem al final d'este article.

Escriu: Sabín

Catálogo The Curts Festival

 

21 Octubre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres