La beatlemanía transforma l'Espai Jove en lloc de culte i ja planeja traslladar-se a altres escenaris

La beatlemanía transforma l'Espai Jove en lloc de culte i ja planeja traslladar-se a altres escenaris

L'homenatge al 50 aniversari dels Beatles va aconseguir convertir l'Espai Jove en un lloc de culte on aficionats i curiosos van poder disfrutar d'un cap de setmana replet de música, fotografies i pel·lícules sobre el mític grup. Ara, esta ressorgida beatlemanía pretén estendre's per altres escenaris de Puçol i voltants.

Un photocall que convertia als visitants en improvisats Beatles després de la instantània donava la benvinguda divendres passat 25 de novembre a l'Espai Jove, un espai convertit durant tres dies en museu particular d'un dels grups musicals més importants de tots els temps. I és que la idea original de José Alonso, veí de Puçol, de rendir tribut als Beatles pel seu 50 aniversari, es materialitzava per fi amb una exposició amb ingredients dels més variats: fotos, cine, mercadet, i sobretot, bona música.

Una vegada conclosa, els organitzadors “amenacen” ara d'estendre esta beatlemanía per altres escenaris, tant de Puçol com de poblacions veïnes. En este sentit, el tècnic de joventut de l'ajuntament, José Luis Gómez, afirma que “volem oferir la mostra a altres ajuntaments i entitats”. Dit i fet, perquè, segons assegura, “els professors de música de l'Institut de Puçol ja s'han interessat perquè creuen que el tema pot ser molt atractiu per als alumnes”.

 

Després de fer-se una foto amb la imatge dels Beatles i disfrutar de dos exposicions amb la trajectòria dels quatre de Liverpool, el públic va poder disfrutar de dos sessions de cine i, sobretot, d'un concert inoblidable
Després de fer-se una foto amb la imatge dels Beatles i disfrutar de dos exposicions amb la trajectòria dels quatre de Liverpool, el públic va poder disfrutar de dos sessions de cine i, sobretot, d'un concert inoblidable

 

La inauguració va comptar amb el suport de l'alcaldessa, Merche Sanchis, i diversos membres de la corporació local, que no van voler perdre's els panells explicatius, que junt amb fotografies curioses dels Beatles amb altres personatges, com el Che Guevara, Michael Jackson, o els seus “contrincants”, els Rolling Stones, completaven l'exposició.

El plat fort del cap de setmana van ser els concerts dels grups de l'Ampli, que van aconseguir transportar els assistents a l'època dels 60 i 70 amb fidels versions, diferents adaptacions, i inclús alguna lletra en valencià. A este respecte, José Alonso assegura que “vam aconseguir un ambient magnífic, la gent estava molt animada i la barra que va muntar l'Associació de Solidaritat amb el Món (ASOM) es va quedar curta”.

I és que no va haver-hi temps per a l'avorriment, perquè inclús mentre un grup s'abaixava de l'escenari i un altre es preparava per a pujar, els espectadors van visualitzar en forma de power point més dades curioses sobre Lennon i companyia, perquè a ningú se li escapara cap detall. Al final del concert, quan ja passaven les dos de la matinada, tots els grups es van pujar a l'escenari per a cantar junts Hey Jude i Hello Mr Postman en un improvisat fi de festa on ningú volia anar-se.

I els més fanàtics de la beatlemanía van tindre la seua recompensa en forma de sorteig el diumenge a la vesprada; entre tots els participants que van endevinar els noms de les portades impreses en els flyers de la promoció, l'agraciat va ser Arnau Alonso, el qual es va emportar a casa un pack de col·leccionista amb llibres i música dels Beatles.

Després d'esta experiència pionera, el promotor de la idea va voler agrair el suport rebut des del departament de joventut i comunicació i també de persones que de forma desinteressada “van col·laborar en tot moment”. Encara que assegura que “vaig tirar en falta més implicació dels jóvens de Puçol, però reconec que és difícil mobilitzar la gent i a més l'Espai Jove encara és molt jove, com el seu propi nom indica, per la qual cosa espere que siga qüestió de temps el que es continuen fent amb èxit més actes culturals com este”.

Una exposició que pretén no quedar en l'oblit sinó mobilitzar-se per altres escenaris perquè el màxim nombre de gent puga disfrutar d'ella, per la qual cosa tot el treball i esforç, segons els seus organitzadors “hi hi haurà valgut la pena”.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia

 817-concierto_beatles-6

30 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres