Les charlametrajes en els dos centres de secundària de Puçol ajuden a fer que molts jóvens puguen dir: No a les drogues!

Les charlametrajes en els dos centres de secundària de Puçol ajuden a fer que molts jóvens puguen dir: No a les drogues!

Organitzats per la regidoria de joventut i la FEPAD (Federació per a l'Estudi, Prevenció i Ajuda a les Drogodependències), el 14 d'octubre es van exhibir distints curtmetratges sobre drogoaddicció perquè els alumnes dels dos instituts de Puçol es consciencien del que poden arribar a perdre si són consumidors de drogues.

Charlametraje és un concepte encunyat per la FEPAD per a resumir una sessió de treball en què els alumnes d'un col·legi o institut assistixen a una projecció d'un curtmetratge i a una xarrada sobre drogoaddicció. Divendres passat 14 es van realitzar dos charlametrajes en els dos centres educatius de secundària de Puçol: l'institut de secundària i Virgen al Pie de la Cruz.

La gran novetat del projecte és que els curtmetratges estan realitzats i interpretats per gent jove, perquè els alumnes dels centres es vegen més reflectits i puguen ficar-se més fàcilment en el paper dels actors.

Els alumnes havien de comentar sobre el que veien en el curt, si els aprecia bé, si estava malament i argumentar el seu comentari. El debat es va centrar en què farien ells en eixa situació i, el més important, va ser ensenyar-los els efectes que produïxen les drogues, com pot arribar a canviar el teu caràcter davall el seu efecte i el que pot ocórrer si entres en eixe món tan fosc i solitari.

Fruit de la xarrada van ser algunes conclusions a què s'han d'enfrontar estos jóvens: pots perdre els teus amics, enfrontar-te als teus pares i, el més important, perdre un treball i quedar-te sol. Una situació com esta, que ningú vol fer-se càrrec de tu, acaba originant problemes psicològics i provocant l'afonament d'eixa persona… i pot arribar inclús a la mort.

Segons l'opinió d'alguns dels jóvens alumnes participants, “estes xarrades s'haurien de fer més sovint perquè els jóvens ens conscienciem que les drogues no haurien d'entrar en les nostres vides”.

Gràcies a estes charlametrajes molts jóvens podran dir: No a les drogues!

Informa: Carla Claramunt

fotos_noticia

703-charlametraje-7


25 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres