El 26 de juny, Puçol es mou per Lorca: et vas a quedar parat mirant-te el melic?

El 26 de juny, Puçol es mou per Lorca: et vas a quedar parat mirant-te el melic?

Estan acostumades a la dansa del ventre i els encanta moure el melic per la seua pròpia salut o inclús per qüestions estètiques. Ara, a més, les xiques de l'associació Yarasun es mouen per solidaritat: han organitzat un festival benèfic per a recaptar fons i fer-los arribar a Lorca. Així que et toca: o et puges a l'escenari amb elles o pagues l'entrada per disfrutar de l'espectacle.

Yarasun és una associació de dansa oriental la cara més visible de la qual han sigut les actuacions en les festes populars i patronals, normalment en la nit de playbacks, i també l'exhibició de dansa del ventre en l'intercanvi gastronòmic amb residents del centre d'acollida d'immigrants. Però el terratrémol de Lorca els va fer reflexionar i apostar per un altre tipus d'exhibicions: les solidàries.

Estàvem berenant una vesprada i parlant, parlant, vam acabar amb el tema de Lorca: com podríem ajudar? I una de nosaltres va dir: de la manera que sabem: ballant. Al cap pocs minuts, ens vam dir: per què no? I vam estar comentant com ho podríem fer, on, quan… i quin enfocament donar-li des d'una associació cultural de dansa oriental”, recorda Anabel Sánchez, la professora de l'associació. “Així va ser com ens vam ficar en este rebombori. I, per això, hem invitat a col·laborar de manera desinteressada a grups de ball i gent que es dedica a l'espectacle, com ara: capoeria, banghra, danses valencianes, rondalla, cant d'estil, funky, dansa oriental tribal, gimnàstica rítmica, ballet, monòlegs i un mentalista”.

Després de contactar amb distintes associacions i escoles municipals, la tasca ha sigut més àgil: José Luis Gómez, tècnic de joventut de l'ajuntament, els va ajudar a gestionar l'Espai Jove, lloc on se celebrarà l'exhibició, diumenge que ve, 26 de juny, a les 19 hores.

Com sempre en els actes solidaris, hi ha dos formes de participar: una, implicant-se directament en les actuacions, cada un fent el que millor sap; l'altra, comprant un tiquet al mòdic preu de tres euros, per a assistir al festival solidari… o inclús encara que un no puga assistir, l'important és col·laborar amb la població murciana.

Les entrades es venen en Mel de caramel (establiment situat en l'avinguda Alfinach) o directament el diumenge 26 en l'Espai Jove.

Els interessats a participar poden posar-se en contacte amb Yarasun a través del mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Ha arribat l'hora de deixar de buscar excuses. No és el moment de mirar-se el melic d'un mateix, millor mirar als altres i seguir l'exemple: el 26 de juny, tots a l'Espai Jove, a moure's per Lorca.

393-cartel_lorca-1

 

17 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres