Cinc jóvens de Puçol participaran en projectes d'ajuda al desenrotllament a Uganda i Guatemala

Cinc jóvens de Puçol participaran en projectes d'ajuda al desenrotllament a Uganda i Guatemala

Cinc jóvens voluntàries de Puçol viatjaran este estiu a Àfrica i Amèrica Central per a col·laborar en els projectes d'ajuda al desenrotllament de l'orde religiós dels combonians. Esta aventura solidària compta amb el suport de  l'Ajuntament de Puçol, que es fa càrrec del viatge i el segur. Els desitgem “bon vent i barca nova”.

El dijous 28 d'abril, es va formalitzar la col·laboració entre l'Ajuntament de Puçol i les cinc jóvens del poble que viatjaran este estiu a Uganda i Guatemala per a treballar durant un mes en els projectes d'ajuda al desenrotllament de l'orde religiós dels combonians. Mireia Fernández, Aratxa Claramunt, Raquel Durbá, Betlem Moreno i Raquel Sanz seran les jóvens que participaran en esta aventura solidària que compta amb el suport del consistori de Puçol, que es fer càrrec del viatge amb avió i del segur de les voluntàries.

Mireia Fernández, que treballarà a Uganda al costat d'Arantxa Claramunt, explica que “este és el tercer any que intente participar en este projecte solidari de l'ajuntament i per fi ho he aconseguit. El meu objectiu és ajudar la gent que més ho necessita i poder viure esta gran experiència. Donarem tot el que puguem, però segur que rebrem molt més a canvi de gent que és feliç amb tan poc. Per tot això, estic molt agraïda a l'ajuntament per esta oportunitat”.

Este projecte de cooperació internacional per a jóvens de Puçol, que va nàixer en 2009 amb el viatge de tres voluntaris a Panamà i que va continuar en 2010 amb el de tres jóvens a Guatemala, forma part de l'ajuda internacional que presta l'Ajuntament de Puçol dins del programa del 0'07 del pressupost municipal. José Vicente Martí, alcalde de Puçol, destaca “les ganes d'ajudar als altres d'estes jóvens voluntàries demostra la meravellosa joventut que tenim en el poble. Es van per a treballar com a reforç educatiu i per a organitzar activitats per als jóvens d'Uganda i Guatemala. A més podran viure una experiència única i conéixer noves cultures. Em fan enveja sana”.

Per la seua banda, Estrella Carcasona, regidor de benestar social, comenta que “este projecte és possible gràcies a la il·lusió de les voluntàries, que podran viure una experiència molt bonica ajudant als qui més ho necessiten, encara que per a això també han hagut de realitzar una sèrie de voluntariats amb distintes associacions del poble. Segur que quan tornen d'Uganda i Guatemala són més forts. Els desitge que aprofiten a tope esta aventura solidària”.

Enguany, catorze jóvens de Puçol optaven a formar part del projecte de cooperació internacional de l'Ajuntament de Puçol, però només podien participar cinc. Així que es van sortejar les places entre els candidats. Les cinc afortunades han dut a terme una sèrie de voluntariats amb distintes associacions del poble, per a formar-se de cara a la seua aventura solidària que este estiu serà una realitat. Com els hi ha dit José Vicente Martí, “bon vent i barca nova”.

Informa: Miguel Crespo

296-convenio_cooperacion-1

 

28 abril 2011
FaceBook  Twitter  

Altres