Vols veure com naix un museu a l'aire lliure? La cita, el 7 de maig en el polígon La Murta

Vols veure com naix un museu a l'aire lliure? La cita, el 7 de maig en el polígon La Murta

T'imagines que a l'entrar a Puçol et reben imatges de pardals, Michael Jackson o la història de la població? Açò és el que trobaran tots aquells que accedisquen al nucli urbà per l'antiga carretera de Barcelona, ja que des del 7 de maig la zona de La Murta comptarà amb un museu a l'aire lliure.

La idea va sorgir d'Iberdrola: per què no decorar amb grafitis els transformadors del nou polígon de serveis, La Murta, situat en la zona nord-oest del nucli urbà? Amb uns grafitis organitzats s'evita que els transformadors siguen past del disseny incontrolat i, al mateix temps, es posa en marxa una zona destinada a decorar la població amb la participació dels ciutadans.

La idea va ser acollida amb entusiasme per l'Ajuntament de Puçol, qui es va encarregar d'organitzar les bases des de l'àrea de joventut, pel que els participants havien de situar-se entre els 15 i els 35 anys… d'altra banda, la franja d'edat habitual entre els que es dediquen al grafiti com a forma d'expressió artística.

Després de dos mesos per a presentar les obres, el divendres 15 d'abril es van reunir l'ajuntament i Iberdrola per a estudiar les quinze propostes que s'ajustaven a les bases i triar les sis guanyadores, que seran pintades el dissabte 7 de maig al llarg de tot el matí en sis transformadors situats en la zona nord-oest del nucli urbà.

El jurat va estar compost per Javier Gómez (tècnic d'Iberdrola), Juan Manuel Busto (regidor de joventut), José Luis Gómez (tècnic de joventut), Sabín (tècnic de comunicació) i l'alcalde José Vicente Martí. En la seua selecció es va tindre en compte tant la qualitat dels dissenys presentats, com la temàtica i l'edat dels autors.

Al ser un projecte orquestrat des de joventut, hem volgut que no sols queden seleccionats els més professionals, gent de més edat i amb millors mitjans, sinó que també estiguen representats els adolescents, perquè és una forma de canalitzar les seues inquietuds i la seua creativitat”, destaca el regidor Juan Manuel Busto.

Els sis grafitis triats són obra de Jorge Egea (el disseny dels quals vestirà el transformador situat junt amb la Prefectura de Policia), Álvaro Hernández (en la carretera de Barcelona, enfront de Caxton College), Manuel Gómez i José Garcelán (ambdós en la rotonda de l'avinguda Molins) i, finalment, Vicente Sánchez i Luis Ignacio Martínez decoraran els transformadors situats en el parc Molins.

Pardals, animals salvatges, Michael Jackson, la història de Puçol i textos amb el típic disseny grafiter donaran la benvinguda als que entren a Puçol per l'antiga carretera de Barcelona, sens dubte una bella estampa”, assenyala José Vicente Martí.És el naixement del nostre museu a l'aire lliure, però és només un primer pas, perquè si la idea funciona tenim més transformadors per a pintar i segur que també comptem amb molts jóvens que estan desitjant demostrar la seua creativitat”.

Els sis guanyadors ja tenen el disseny i el lloc en què treballaran. A més, l'organització els proporcionarà tot l'esprai necessari perquè en el matí del 7 de maig puguen finalitzar el seu grafiti. Després, al migdia, el jurat avaluarà in situ el resultat final i triarà al grafiti guanyador, que rebrà a més un premi en metàl·lic.

Si vols disfrutar en directe de la creació d'un museu a l'aire lliure, el dissabte 7 de maig tens l'oportunitat: només has de ferte un passeig pel polígon La Murta i podràs comprovar com treballen estos jóvens artistes valencians.

275-jurado_grafitis-1

 

25 abril 2011
FaceBook  Twitter  

Altres