El 8 d'abril ix a la venda Rocanfolc, el primer disc del grup local Infussió

El 8 d'abril ix a la venda Rocanfolc, el primer disc del grup local Infussió

Després de set mesos d'intens treball, el pròxim divendres 8 d'abril ix a la venda el primer disc del grup de Puçol Infussió, titulat Rocanfolc. L'àlbum, que conté nou cançons, conjuga les melodies populars de la música valenciana amb el rock, el pop i inclús el vals en una elèctrica infusió de sons. T'atrevixes a rocanfolquejar?

El divendres 8 d'abril vorà la llum el primer disc d'estudi d'Infussió, una banda local que va començar a donar els seus primers acords en 2005. Després de set mesos de molt de treball (tres per a compondre les cançons, tres per a la seua gravació en un estudi de València i un altre més per a la producció), el seu esforç i la seua passió musical es plasma en Rocalfolc, un disc amb nou cançons on estos jóvens artistes de Puçol fusionen la música tradicional valenciana amb el rock, el pop, el vals i inclús el tango.

Juanen Carreres, cantant i guitarrista del grup, explica que “els temes els teníem més o menys preparats abans de la gravació, però faltava matisar-los i polir-los perquè sonaren homogèniament rocanfolquers. Algunes cançons són inèdites i altres formaven part del repertori tocat pel grup durant la nostra última gira. El disc té senyals a la música popular valenciana, com la versió que fem de A la mare del Tall, i altres temes més reivindicatius, com No Marx, que parla de la marjal i de la platja, o Esperança, una cançó que ens  recorda que està en les nostres mans arreglar el món o carregar-nos-el definitivament. A més, també hi ha temes com L'altra punta del llit, Camins i Les portes obertes que són més sentimentals, més melancòliques”.

A més de combinar el rock&roll amb melodies de dolçaina i arreglaments pop, folk, cercaviles o vals, el primer disc d'Infussió compta amb un gran nombre de col·laboracions d'artistes i músics de diferents estils musicals: Eva Barea, professora de l'Escola de Cant de Música Moderna de Puçol; Vicent Redolat, cantant del grup local Mox; Rocío Gómez-Pimpollo de l'Escola Municipal de Rondalla; el dolçainer Miret de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina; Manuel García, vocalista de Jolly Joker; Lo Kabo, cantant d'Aluminosis; i Marta Estal, pianista del Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo.

Com cementa Juanen, “Rocanfolc ha sigut possible gràcies a la col·laboració de tots estos amics i el sacrifici, l'esforç i a moltes hores de treball i de dedicació que ara per fi hem plasmat en este disc. Esperem que a la gent li agrade el so fresc i fàcil d'escoltar de Rocanfolc”.

La primera oportunitat per a rocanfolquejar en viu i en directe serà el pròxim divendres 15 d'abril en l'Espai Jove de Puçol. Eixa és la data elegida per Infussió per a presentar davant dels seus fans Rocanfolc al costat de Mox, Besugo, l'Escola de Tabal i Dolçaina, la Colla de Cant d'Estil, el Grup de Danses i l'Escola de Rondalla de Puçol.

Fins llavors ens haurem de conformar amb rocanfolquejar amb el disc d'Infussió, que estarà a la venda per només 7 euros a partir del divendres 8 d'abril en la Casa de Cultura de Puçol i en la cafeteria Café Ro. Dóna't pressa i aconseguix una de les 1.000 còpies del nou sabor de la música valenciana, el rocanfolc.

Informa: Miguel Crespo

142-cartel_concierto 

06 abril 2011
FaceBook  Twitter  

Altres