A Iberdrola se li va fer la llum i els graffiters prenen els murs per a…

A Iberdrola se li va fer la llum i els graffiters prenen els murs per a…

Crear un museu a l'aire lliure, complir la llei, tindre uns centres de transformació en perfecte estat, potenciar un nou canal d'expressió per als jóvens, combatre la imatge que l'ajuntament només vol multar… Massa objectius per a una sola campanya. Pareixia impossible complir-los tots. Fins que a Iberdrola se li va fer la llum…

El polígon de servicis situat en el Pla Parcial La Murta té les seues infraestructures a punt, de fet l'obra ja està entregada a l'ajuntament. Però la revisió duta a terme pel departament d'urbanisme va detectar una anomalia: els centres de transformació elèctrica estan plens de pintades i amb un aspecte exterior poc agradable.

Reunits Iberdrola i l'Ajuntament de Puçol per a buscar una solució, va ser l'empresa energètica, amb els seus més de cent anys d'experiència en el sector, la que va aportar la llum per a resoldre el problema: organitzar un concurs de graffitis per a decorar els sis centres de transformació situats en el polígon.

El codi del graffiter és molt estricte en este sentit”, assegura el tècnic de joventut José Luis Gómez. “Cap d'ells pintarà damunt del graffiti d'un col·lega, pel que esperem que els sis dissenys que isquen d'este concurs es respecten durant molt de temps”.

Amb el codi ètic dels amants del graffiti en la mà i amb sis centres de transformació esperant una bona mà de pintura, ajustar la resta de peces de l'engranatge ha sigut relativament fàcil: Iberdrola aporta la pintura (sempre en esprai) per als sis triats, l'ajuntament es farà càrrec dels premis i joventut de difondre la campanya a través de les xarxes socials, sobretot el Facebook X tu de la regidoria.

Volem eliminar eixa imatge d'una institució que es mou només amb afany recaptatori”, assegura Juan Manuel Busto, el regidor de joventut. “A nosaltres el que ens interessa és potenciar la creativitat, els somnis i els mitjans d'expressió dels nostres jóvens… i si al mateix temps aconseguim resoldre un conflicte dels centres de transformació d'Iberdrola, millor, tots eixim guanyant”.

Davall l'eslògan genèric Murs per a…, la campanya ja està en marxa.

Fins al 25 de març, tots els artistes que ho desitgen poden presentar la seua idea en el departament de joventut de l'ajuntament. Una vegada cobert el termini, un jurat triarà els sis finalistes, que rebran una bona quantitat d'esprai i el vistiplau per a posar-se mà a l'obra. I el 7 de maig serà el gran dia, serà el moment que els sis centres de transformació vegen els seus murs convertits en un museu a l'aire lliure, amb imatges creades per jóvens artistes.

A més del material per a poder finalitzar la seua obra, un jurat triarà el guanyador entre els sis finalistes, i este rebrà un xec addicional de 300 euros.

Si el graffiti és la teua passió, descarrega't les bases en www.puçol.es.

Ara pots formar part del primer museu a l'aire lliure de Puçol, Murs per a…: els teus somnis, les teues il·lusions, ara tenen un nou canal on poder expressar-los, un espai obert a la creativitat i la imaginació.

Murs per a… és hora de deixar la teua empremta per a la posteritat.

Murs per a... Bases del concurs de graffitis Murs per a...

 

15 Febrer 2011
FaceBook  Twitter  

Altres