La Fira de l'Estudiant, el primer pas en el teu camí cap al món laboral

La Fira de l'Estudiant, el primer pas en el teu camí cap al món laboral

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Puçol organitza la Fira de l'Estudiant, una cita obligatòria per a tots els adolescents i jóvens del poble que vulguen assessorar-se sobre les oportunitats educatives i laborals que els depara el futur. Si no saps què estudiar o com enfocar la teua carrera laboral, no deixes escapar esta oportunitat.

Acabes 4t de l'ESO i no saps si matricular-te en batxillerat o en algun cicle formatiu? Tens dubtes sobre la Universitat o el procés de Bologna? Vols reprendre els estudis, però no tens clar com fer-ho? Les respostes a totes estes preguntes i a moltes més les trobaràs en la III Fira de l'Estudiant de Puçol, que orientarà a aproximadament 400 jóvens sobre la seua futura formació i sobre possibles eixides laborals.

La tercera edició d'esta fira arrancà el dimarts 8 de febrer, amb la visita dels alumnes de 4t de l'ESO de l'Institut de Puçol a les seues instal·lacions, ubicades en l'Espai Social La Barraca. José Vicente Martí, alcalde del municipi, va recordar-li a estos adolescents que “ara heu de reflexionar per a elegir el vostre camí en la vida. Heu de prendre una sèrie de decisions importants i l'objectiu d'esta fira és ajudar-vos a que tingueu clar el que voleu. A més, el dia de demà no heu de ser egoistes, sinó que heu de compartir el vostre futur amb la societat i tornar així tot el que vos està donant des que vau entrar en el sistema educatiu”.

Per la seua banda, Juan Manuel Busto, regidor de joventut, va destacar que “a causa de la situació econòmica cada vegada fan falta més fires com esta per a informar i orientar els jóvens sobre el seu futur. No podem oblidar que el vostre futur, el dels jóvens, és també el futur del nostre poble”.

Precisament la informació i l'orientació són els plats forts del menú de la Fira de l'Estudiant. Esta edició la fira compta amb tres espais dinàmics i accessibles on s'han posat tots els mitjans tècnics i professionals al servici dels jóvens per a oferir-los d'una manera distesa i lúdica la millor informació possible sobre el seu futur.

Amèlia Carratalá, coordinadora del projecte, explica que “enguany estrenem un nou concepte de fira de l'estudiant per a ajudar els xavals a desenvolupar les seues habilitats d'autoconeixement, a informar-se sobre les opcions educatives i professionals, a familiaritzar-se amb el món laboral i  a prendre les seues pròpies decisions amb autonomia i iniciativa. Per a tot això disposem de tres espais: La cuina de l'orientador, una divertida dinàmica de preguntes i respostes; Tupregunt.es, on els orientadors atenen personalment els estudiants; I l'Espai en Colors, en el que abordem el concepte d'emprendedurisme, adaptat a la vida quotidiana. A més, els interessats també poden realitzar-nos consultes en facebook o en el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ”.

Durant els tres dies que estarà oberta, la Fira de l'Estudiant rebrà a 400 adolescents i jóvens dels instituts i col·legis de Puçol. A més a més per les vesprades les seues portes estaran obertes a tots aquells veïns que desitgen reprendre els seus estudis o assessorar-se sobre el seu futur laboral. Així que no t'ho penses més: si tens dubtes sobre el teu futur, la Fira de l'Estudiant és la resposta que estaves buscant.

Informa: Miguel Crespo

José Vicente Martí, Juan Manuel Busto, Lola Sánchez, Estrella Carcasona i Pepa Conesa en la fira

fotos_noticia 

 

09 Febrer 2011
FaceBook  Twitter  

Altres