Marta Fernández: “Per un dia pots sentir la pressió i els nervis que senten els regidors i l'alcalde”

Marta Fernández: “Per un dia pots sentir la pressió i els nervis que senten els regidors i l'alcalde”

Com a part dels actes del Dia de la Constitució, el divendres 17 de desembre se celebrava un Ple Juvenil amb alumnes de l'Institut d'Educació Secundària i del centre Virgen al Pie de la Cruz. Un alumne de cada centre ens conta com van viure l'experiència. Este és el text enviat per Marta Fernández, de l'institut.

La veritat és que no va ser molt difícil triar els temes a tractar, ja que estos són els que ens rodegen dia a dia, però de tants vam triar els que més s'acostaven a nosaltres, com propostes d'urbanisme, cultura, medi ambient, educació, esports i servicis socials, que s'adapten al medi juvenil.

Va ser molt divertit realitzar les propostes, ja que una vegada repartits els temes cada un aportava la seua idea i opinió i es redactaven les més necessàries.

Ha sigut una activitat molt divertida, ja que pots exposar davant de tots la teua opinió, sempre amb respecte i educació; també ha sigut didàctica ja que per un dia pots sentir la pressió i els nervis que senten els regidors, i sobretot l'alcalde en el meu cas, cada vegada que fan un ple, ja que no tots estan d'acord i han d'intentar estar-ho adaptant les propostes per al bé de tots.

En el meu cas, jo era l'alcaldessa, la primera alcaldessa que exercia un ple i em sentia amb molta responsabilitat, ja que jo havia de tindre-ho tot baix control i, encara que a vegades no tot ix com a esperes, al final s'aconseguix.

El dia del ple ha sigut molt divertit i m'ho he passat genial, ja que inclús hem rist molt, encara que fer un ple no siga cosa de rialla. També, per la meua part, m'he sentit molt orgullosa de poder-me assentar en el lloc de l'alcalde i exercir el seu paper, així com jurar la Constitució.

Esta experiència m'ha servit de molt, ja que pots observar que no tot el món pot pensar el mateix i que no tot es pot realitzar, ja siguen per motius econòmics o de prioritat, i encara que no és el mateix fer-ho nosaltres que ells, sempre pots fer-te una idea de com és de difícil prendre decisions i com pot de complicat arribar a ser a vegades el no poder fer alguna de les propostes presentades.

No obstant això, m'agradaria donar-li gràcies a Joan Bohiges, per la seua paciència i la seua dedicació, ja que poder realitzar una activitat tan important i educativa com esta amb alumnes de 15 i 16 anys és una tasca un poc complicada, encara que realitzada amb èxit, ja que tots hem posat el nostre granit d'arena i hem aprés un poc d'esta experiència. També agrair a la direcció de l'institut per confiar en nosaltres per a realitzar esta activitat i, com no podia ser de cap altra manera, agrair també a l'ajuntament l'oportunitat de deixar posar-nos en el seu lloc per un dia.

Gràcies.

Escriu: Marta Fernández Boix
Alumna de l'IES Puçol

Ple juvenil amb alumnes de l'IES i Virgen al Pie de la Cruz

Més fotos de la notícia

19 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres