Josep Esteve: “el ple juvenil ha demostrat com la divergència de punts de vista es pot sol•lucionar mijançant el diàleg”

Josep Esteve: “el ple juvenil ha demostrat com la divergència de punts de vista es pot sol•lucionar mijançant el diàleg”

Com a part dels actes del Dia de la Constitució, el divendres 17 de desembre se celebrava un Ple Juvenil amb alumnes de l'Institut d'Educació Secundària i del centre Virgen al Pie de la Cruz. Un alumne de cada centre ens conta com van viure l'experiència. Este és el text enviat per Josep Esteve Gallego, de Virgen al Pie de la Cruz.

Com una més de les activitats supervisades pel Departament de Joventut i amb col·laboració amb l’IES de Puçol i el col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz s’ha dut a terme aquest divendres una activitat que havia sigut suspesa durant uns anys: el Ple Municipal protagonitzat per joves d’ambdós centres abans nomenats.

L’activitat consistia en simular una de les reunions del l’alcalde i regidors de la nostra població, en la qual cada participant proposava una mesura a dur a terme en nombroses àrees de la pol·lítica del nostre poble, com: medi ambient, cultura, educació...

Darrere de l’exposició argumentada de la proposició, s’obria un torn per debatir i preguntar allò que no estiguera del tot clar i finalment es procedia a una votació que decidia si la idea quedava acceptada o no.

Tot açò després d’haver jurat el càrrec amb la fórmula oficial i prenint constància de la solemnitat i realitat de l’acte.

Però abans d’entrar en acció, el senyor alcalde, ha tingut la gentilesa de rebre’ns al seu despatx i ens ha encoratjat perquè no estigueren nerviosos i ens ha dedicat unes paraules  d’agraïment per la nostra participació voluntària.

El ple ha sigut pres amb una gran responsabilitat entre els participants dels dos centres, entre els quals em trobe. Ademés en tot moment s’ha mantingut una gran cordialitat entre ambues parts i la situació ha sigut de total respecte i fraternitat.

Amb la participació en aquest acte hem pogut comprobar com funciona la vida pol·lítica de la nostra població i apendre i compendre la seua importància per al conjunt dels ciutadans.

L’alcadessa, amb una gran diligència i domini de la situació, ha distribuit els torns de paraula amb generositat i totes les propostes, excepte una, han sigut acceptades per majoria, ja que totes elles eren més o menys coherents, estaven bé argumentades i presentades i vetllaven per el benestar de la nostra població.

Algunes de les propostes han generat un xicotet debat —normal a un ejercici democràtic on l’intercambi d’opinions és totalment factible i saludable— que sempre s’ha dut a terme amb gran respectuositat i que sense dubte ha motivat la creació d’una opinió pròpia argumentada a cadascun dels regidors i ha demostrat com la divergència de punts de vista es pot sol·lucionar mitjançant el diàleg i que mostra el gran valor que té la democràcia a les nostres vides i a la resolució de problemes de la vida quotidiana.

Al final de l’acte, el senyor acalde ha tingut la generositat de tornar a compartir unes paraules amb nosaltres i ens ha felicitat per el nostre treball: ha agraït l’esforç i la motivació que hem posat perquè l’activitat es poguera realitzar, ha recalcat de nou la gran importància de la democràcia i ens ha convidat a interessar-nos més pels temes del nostre poble, dels quals hem de ser els principals beneficiats.

Malgrat que nosaltres —els privilegiats que hem pogut gaudir d’aquest acte democràtic— hem ficat tota la nostra tenacitat en ell, des d’ací m’agradaria donar les gràcies als nostres professors que han dedicat el seu temps a guiar-nos i ajudar-nos, al públic que s’ha mostrat atent i interessat en allò que es tractava i a l’ajuntament de la nostra localitat que ens ha donat l’oportunitat de sentir per nosaltres mateixa la importància de la democràcia i el nostre grau de fortuna per podir viure a una època on gaudim de tot tipus de drets i facilitats.

Escriu: Josep Esteve Gallego
Alumne de Virgen al Pie de la Cruz

El ple juvenil se va celebrar el 17 de desembre

Més fotos de la notícia

19 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres