L'Institut de Puçol commemora el Dia Mundial Contra la Sida amb un llaç gegant

L'Institut de Puçol commemora el Dia Mundial Contra la Sida amb un llaç gegant

Més de 300 alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol confeccionen un llaç gegant, elaborat amb globus rojos, amb motiu del Dia Mundial de Lluita Contra la Sida. Amb este acte, la Regidoria de Joventut vol “fomentar entre els jóvens la solidaritat amb els malalts de Sida i potenciar hàbits de vida sans i saludables per a previndre la malaltia”.

Un any més, Puçol commemora l'1 de desembre el Dia Mundial Contra la Sida amb actes dirigits a la prevenció d'esta malaltia, orientats especialment als més jóvens de la localitat. Per això, a les 11 del matí, durant el descans de l'Institut d'Educació Secundària de la localitat, la Regidoria de Joventut va organitzar una activitat en què van participar tots els alumnes del centre educatiu.

Els jóvens van unflar 300 globus rojos, amb els que a continuació els estudiants del cicle formatiu d'Educació Infantil van confeccionar un llaç gegant de color roig, el símbol de la lluita contra la Sida. Este llaç presidirà fins al divendres 3 de desembre el pati interior de l'IES Puçol.

Segons indica José Luís Gómez, tècnic municipal de joventut, “amb esta activitat lúdica i simbòlica, des de l'Ajuntament de Puçol volem recordar-li als més jóvens la necessitat de ser solidaris amb aquells que patixen la Sida. I a més fomentar hàbits de vida sana i saludable entre els alumnes de l'institut per a previndre nous contagis de la malaltia”.

En l'elaboració d'este llaç gegant contra la  Sida van participar, a més dels alumnes i professors de l'IES Puçol, l'alcalde del municipi, José Vicente Martí; el regidor de Joventut, Juan Manuel Busto; i la regidora d'Hisenda, Lola Sánchez, que no van dubtar a posar-se pulmons a l'obra i unflar globus com un més.

A més de la confecció del llaç gegant en l'institut, Puçol desenvolupa un ampli programa d'activitats per a commemorar el Dia Mundial Contra la Sida i afavorir les pràctiques sexuals segures entre els seus jóvens. Des del dilluns 29 de desembre un altre llaç roig de grans dimensions presidix la fatxada de l'Ajuntament. El dimecres 1, a més de l'activitat en l'IES Puçol, es va instal·lar en la Casa Consistorial una taula informativa per a facilitar informació i preservatius als veïns del municipi.

El dissabte 11 de desembre, el punt informatiu es traslladarà al carrer amb el tradicional repartiment nocturn de fullets informatius i preservatius pels pubs de la localitat. Finalment, els dies 15 i 16 de desembre, les activitats tornen a l'institut de Puçol, amb la celebració d'uns tallers sobre sexe segur, organitzat per AVACOS, l'Associació Valenciana Contra la Sida.

Totes estes iniciatives formen part de la campanya municipal Plug&Play, Si vas a CONnectar-te, utilitza el CONdó. El tècnic de joventut explica que “amb tots estos actes intentem proporcionar als jóvens tota la informació necessària perquè puguen viure la seua sexualitat de manera segura, sana i responsable. Per a fomentar així estils de vida saludables i evitar malalties de transmissió sexual com la Sida o els embarassos no desitjats”.

Així que recorda, Si vas a CONnectar-te, utilitza el condó.

Informa: Miguel Crespo

Mans unides contra la Sida en l'IES Puçol

Més fotos de la notícia

 

01 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres