Contra la Sida si vas a CONnectar-te, utilitza el CONdó

Contra la Sida si vas a CONnectar-te, utilitza el CONdó

Com cada 1 de desembre, Puçol commemora el Dia Mundial contra la SIDA amb un ampli repertori d'activitats organitzades per la Regidoria de Joventut. L'objectiu és dotar als nostres jóvens d'informació i mitjans suficients perquè puguen mantindre relacions sexuals segures, sanes i responsables. Així que “si vas a CONnectar-te, no t'oblides d'usar el CONdó”.

Els actes comencen el dimecres 1 de desembre en el propi ajuntament, on s'instal·larà una taula informativa que facilitarà als ciutadans fullets i preservatius. A més, eixe mateix dia s'organitzarà en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol un acte solidari amb la participació de tots els alumnes. Els estudiants confeccionaran un llaç gegant amb globus rojos commemorant així el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

Posteriorment, el dissabte 11 de desembre, les activitats es traslladen al carrer. Com és habitual, es durà a terme el tradicional repartiment nocturn de preservatius i de fullets informatius sobre la Sida i sexualitat en els pubs del nostre poble. L'acte comptarà a més amb l'animació del grup de teatre de carrer Iknotiz.

Com explica José Luis Gómez, tècnic municipal de joventut, “com tots els anys eixim a la rerecerca dels jóvens per a donar-los informació i preservatius perquè puguen practicar sexe de manera segura i responsable. La idea és evitar amb este tipus d'actuacions embarassos no desitjats i el contagi de malalties de transmissió sexual, com la Sida”.

El programa d'activitats commemoratius del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida es tancarà els dies 15 i 16 de desembre. Durant estes dos jornades, els alumnes de 4t de l'ESO realitzaran en l'institut uns tallers sobre sexe segur organitzats per AVACOS, l'Associació Valenciana Contra la Sida.

El tècnic de joventut indica que “a més de formar els estudiants en matèria de prevenció de malalties de transmissió sexual, els monitors d'AVACOS també treballaran l'apartat afectiu de les relacions. No sols s'ensenyarà la mecànica de la col·locació del preservatiu, sinó que també es va a recalcar que només han de practicar relacions sexuals quan estiguen preparats a nivell afectiu i emocional i mai davall pressió”.

Fora del nostre poble però no per això menys important, AVACOS celebra el dimecres 1 de desembre en la plaça de la Mare de Déu de València una concentració a les 12 hores, durant la qual es donarà lectura al manifest de les organitzacions de lluita contra la Sida a nivell estatal. Este acte es completarà amb una sèrie d'instal·lacions, jocs i performances dels alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica.

A més de totes estes activitats, des del 29 de novembre al 5 de desembre un llaç gegant de color roig presidirà la fatxada de l'Ajuntament de Puçol amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la  Sida.

José Luís Gómez afirma que “amb tots estos actes intentem proporcionar als jóvens tota la informació necessària perquè puguen viure la seua sexualitat de manera segura, sana i responsable. Amb això volem fomentar estils de vida saludables i evitar malalties de transmissió sexual com la Sida i embarassos no desitjats”. Així que recorda, Si vas a CONnectar-te, utilitza el CONdó: Plug & Play.

Informa: Miguel Crespo

 

29 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres