L'Agrupació de Penyes de Puçol festeja el seu 25 aniversari “en família”

L'Agrupació de Penyes de Puçol festeja el seu 25 aniversari “en família”

L'Agrupació de Penyes de Puçol celebra a l'antiga nau de Renfe l'edició XXV de les seues ja clàssiques festes populars. Després de més de dos dècades de vida, les penyes s'han convertit en una gran família que no falla a la seua cita anual amb el poble.

Ja ha plogut molt des d'aquell llunyà 1985 quan els jóvens del nostre poble, agrupats en distintes penyes, van decidir organitzar les seues pròpies festes. Molts d'ells ja no formen part de l'agrupació o ni tan sols viuen ja a Puçol. No obstant, any rere any, les festes de l'Agrupació de Penyes aconseguixen sempre un gran èxit de participació.

Esta edició, que commemorava ni més ni menys que els 25 anys de vida de les festes de les penyes, començava divendres passat 8 d'octubre amb una discomòbil, on molts dels penyistas es tornaven a vore les cares després d'un llarg any d'espera. Com indica Ana Márquez, presidenta de l'Agrupació de Penyes de Puçol, “molts no ens veiem durant la resta de l'any, per això estes festes són una gran oportunitat per a retrobar-nos i divertir-nos una altra vegada tots junts. Les penyes som una gran família que es reunix una vegada a l'any”.

La reunió familiar va continuar el dissabte 9 d'octubre, a pesar que no s'havia programat cap activitat a causa de la coincidència amb la celebració dels bous de l'avinguda. Alguns dels grups de rock de l'Ampli van traslladar els seus assajos a l'antiga nau de Renfe per a unir-se així, de manera espontània i improvisada, a la festa de les penyes. Açò només pot passar en les millors famílies.

El diumenge 10 arribava l'hora dels més xicotets. Els xiquets i xiquetes de Puçol, molts d'ells fills i filles dels penyistas, es van passar pipa amb el parc infantil i amb la xocolatada organitzada per l'agrupació. Alguns xicotets encara estan xuplant-se els dits. Ana confessa que “la meua filla és un dels motius pels quals seguisc en les penyes. Es diverteix molt amb els altres xiquets i sempre em diu que les penyes no es poden acabar”.

El colofó final a este diumenge sensacional, el va posar el que possiblement siga l'acte més clàssic d'estes festes populars: els playbacks. Una vegada més, els millors artistes nacionals i internacionals, amb un toc made in'Puçol, van actuar en l'escenari de les penyes. La presidenta de l'agrupació explica que “enguany hem tingut a Lady Gaga o a Rosario Flores, però el més important ha sigut la participació infantil. Més de 30 xicotets s'han pujat a l'escenari per a cantar i ballar com els seus grups de música favorits”.

La nit del dilluns 11 la família de les penyes tenia una nova cita. En esta ocasió per a sopar tots junts. Unes 500 persones van participar en la multitudinària torrà organitzada per les penyes. A més, la vetlada va estar amenitzada amb l'actuació de l'orquestra Alabama, que va aconseguir que tots els penyistas, pares i fills, ballaren durant tota la nit.

Per desgràcia, les activitats infantils del dimarts 12, amb les que concloïen les festes de l'Agrupació de Penyes es van haver de cancel·lar a causa de les inclemències meteorològiques. Ana Márquez lamenta que “per culpa de la pluja hem hagut de suspendre els tallers i el parc infantil, però de totes maneres podem dir que les festes de les penyes han anat com sempre: molt bé”.

Així que, l'any que ve l'Agrupació de Penyes tornarà a reunir tots els membres de la seua gran família, jóvens i no tan jóvens, xicotets i no tan xicotets, per a celebrar el seu 26 aniversari en la millor companyia possible: amb els amics de tota la vida.

Informa: Miguel Crespo

Hui els jóvens que disfruten de les festes de les penyes són els fills dels fundadors

Més fotos de la notícia 

22 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres