10 Agosto - 09:30 PILATES A VORAMAR
11 Agosto - 20:00 GAP A VORAMAR

Farmàcia de guardia

Diumenge 9
Joaquin Roda Querol

El temps a Puçol

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (17): Arròs a banda

La nostra cuina (17): Arròs a banda

La paella és el plat típic de valència, però a un arròs a banda ben fet mai se li diu que no. El secret és un bon caldo de peix previ que ens podrà servir tant per a este plat com per a una paella de marisc o una fideuà. L'important és que tinguem un bon arreglament de peix perquè li de l'arròs un bon sabor i, això sí, no cal oblidar-se de l'allioli. Si ja se t'està fent la boca aigua, ací va la recepta.

La nostra cuina (17): Arròs a banda

Ingredients per al caldo:

―Cap i espines de lluç o de rap

―Morralla.

―Galeres.

―3 tomaques madures

―1 ceba

―1 nyora

―Oli d'oliva

―Sal

―Safrà i colorant

Ingredients per a l'arròs:

―Sépia

―Gambes

―Arròs (uns 70 grams per ració)

―2-3 allets

654-arroz-a-banda-4

Elaboració:

Per a preparar el caldo posem en una cassola gran o l'olla un poc d'oli d'oliva. Sofregim el peix, després li afegim la tomaca, la ceba i la nyora, sofregim bé, rectifiquem de sal i cobrim d'aigua. Afegim un poc de safrà de bri i un poc de colorant.

Amb el foc fort fins a l'ebullició i quan comence a bullir, a foc lent i ho deixem almenys 30 minuts.

Per a fer l'arròs, posarem en una paella o paella un poc d'oli. Pelem i tallem uns allets en xicotets trossos i els sofregim. A continuació afegim la sépia cortada en trossos xicotets i les gambes netes. Ho fregim tot bé, quan estiga, retirem les gambes i afegim l'arròs, ho saltegem un poc perquè s'impregne bé dels sabors i afegim el caldo.

Tenim el foc fort durant els 10 primers minuts, i després ho passem a foc mig-lent durant altres 8-10 minuts. Poc abans d'acabar col·loquem les gambes per damunt. Apaguem el foc i deixem reposar. 

Trucs:

El secret de l'arròs a banda és el caldo de peix que preparem. És important un bon arreglament de peix i un bon temps d'ebullició perquè s'impregnen bé els sabors.

Amb este mateix caldo podrem fer una paella de marisc o inclús una fideuà.

El servim acompanyat d'allioli.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

nostra_cuina1

654-arroz-a-banda-2

 

Altres