10 Agosto - 09:30 PILATES A VORAMAR
11 Agosto - 20:00 GAP A VORAMAR

Farmàcia de guardia

Diumenge 9
Joaquin Roda Querol

El temps a Puçol

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (6): Escalibada

La nostra cuina (6): Escalibada

Es nota que deixem arrere el cru hivern en l'ambient, i en un dels llocs que més es nota és en els mercats: la verdura a poc a poc comença a ser ja més primaveral. Per a celebrar-ho, esta setmana vos propose fer una recepta molt sana i molt barata, a base de verdura torrada.
La nostra cuina (6): Escalibada
Ingredients:
—2 albergines
—2 pimentons rojos
—2 o 3 cebes mitjanes
—1 pot d'anxoves
—3 tomaques pera
—Unes llesques de pa (tipus xapata o fogassa)
—2 dents d'all
—oli d'oliva i sal
Elaboració:
Llavem bé els pimentons i les albergines. En una safata de forn posem les albergines, els pimentons i les cebes amb un dollet d'oli.
Hem de tindre precaució amb el temps de cocció, ja que les cebes tarden més, així que quan estiguen les albergines i els pimentons els traiem del forn i deixem les cebes una mitja hora més, depenent de la seua dimensió.
Deixar que es refrede tot i fer a tires les verdures.
Torrem el pa un poc i reservem. Pelem les tomaques, ratllem i li posem oli, sal i alls.
Untem les llesques de pa amb la tomaca, arreglem a tires l'albergina, el pimentó i la ceba. Afegim un poc de sal i decorem amb dos anxoves. Si nos vos agraden les anxoves, substituir-ho per un bon tonyina en conserva.
Trucs:
Ja heu vist com resulta de fàcil de preparar, el dollet d'oli que li pose abans de posar al forn, farà que s'agarren molt millor.
És prou important que una vegada tinguem la verdura a tires, deixem escórrer bé el caldet que solta, si no ens reblanirà molt la torrada i no estarà tan bona.
Anecdotari:
E


La nostra cuina (6):Escalibada

Ingredients:

—2 albergines

—2 pimentons rojos

—2 o 3 cebes mitjanes

—1 pot d'anxoves

—3 tomaques pera

—Unes llesques de pa (tipus xapata o fogassa)

—2 dents d'all

—oli d'oliva i sal

Elaboració:

Llavem bé els pimentons i les albergines. En una safata de forn posem les albergines, els pimentons i les cebes amb un dollet d'oli. 

Hem de tindre precaució amb el temps de cocció, ja que les cebes tarden més, així que quan estiguen les albergines i els pimentons els traiem del forn i deixem les cebes una mitja hora més, depenent de la seua dimensió. 

Deixar que es refrede tot i fer a tires les verdures.

Torrem el pa un poc i reservem. Pelem les tomaques, ratllem i li posem oli, sal i alls

Untem les llesques de pa amb la tomaca, arreglem a tires l'albergina, el pimentó i la ceba. Afegim un poc de sal i decorem amb dos anxoves. Si nos vos agraden les anxoves, substituir-ho per un bon tonyina en conserva. 

259-escalibada-3

Trucs:

Ja heu vist com resulta de fàcil de preparar, el dollet d'oli que li pose abans de posar al forn, farà que s'agarren molt millor. 

És prou important que una vegada tinguem la verdura a tires, deixem escórrer bé el caldet que solta, si no ens reblanirà molt la torrada i no estarà tan bona.

Anecdotari:

Esta tosta em recorda molt les soparetes d'estiu que solem fer en família o amb els amics, a la vora del mar, amb un capvespre meravellós i disfrutant del Mediterrani… Ja estic desitjant que arribe prompte l'estiu.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  
www.lacocinadelamasia.blogspot.com  

Escriu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

259-escalibada-2

 

Altres