Del 17 al 22 de setembre, una setmana d'autobús gratuït i un dia de bicicleta per a demostrar que Puçol dóna suport a la mobilitat sostenible

Dues activitats ha organitzat l'Ajuntament de Puçol per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat: del 17 al 21 de setembre, l'autobús municipal és un servei gratuït per a tots els trajectes entre la platja, el nucli urbà i les urbanitzacions. Com a colofó, el dissabte 22 se celebra una matinal en la plaça del País Valencià, amb activitats lúdiques per a potenciar l'ús de la bicicleta.

«La idea d'oferir a tots els veïns l'autobús gratuït durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible ja l'hem realitzada en els últims dos anys, perquè és la forma més lògica que tots descobrisquen els avantatges del transport públic», recorda Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat Sostenible. «Enguany, a més, hem afegit una jornada dedicada a potenciar l'ús de la bicicleta, que se celebra el dia 22 sota l'eslògan Juguem amb la Bici, un eslògan que resumeix molt bé el que pretenem: que tots els ciutadans gaudisquen de la bicicleta i aparquen el cotxe més sovint».

El servei d'autobús entre la platja, el nucli urbà i les urbanitzacions és una aposta municipal per prestar un servei bàsic als veïns de la platja, als estudiants i als treballadors que acudeixen a les urbanitzacions per a desenvolupar la seua jornada laboral. Però continua sent en alguns casos un gran oblidat, ja que molts veïns prefereixen utilitzar vehicle propi per a desplaçar-se entre els tres nuclis urbans, «a vegades asseguren que no coneixen l'existència de l'autobús o que no recorden els seus horaris; amb aquesta setmana pretenem que almenys ho proven… i si els agrada que repetisquen més sovint amb el transport públic».

L'ús de la bicicleta per a organitzar activitats a la platja ha sigut una constant per part de les regidories de Manzaneque, qui aprofita cada vegada que pot per a usar la bicicleta en el camí Mangraners, una via per als vianants i cicloturista que enllaça el nucli urbà amb la platja, ideal per a desplaçaments en família, sobretot en les estacions en què predomina el bon temps.

En aquesta ocasió no hi haurà passeig fins al mar, sinó que totes les activitats del dissabte 22 de setembre es concentren en la plaça del País Valencià, on hi haurà tres propostes en marxa paral·lelament: un circuit de jocs d'habilitat, una carpa per a decorar la teua bici i un taller de mecànica bàsica, tot això en diferents zones sota la supervisió dels monitors de l'Aula de la bici.

Per al regidor, aquestes celebracions són molt útils «per a conscienciar als veïns de la importància de cuidar el medi ambient i si això el podem fer mitjançant activitats lúdiques per als més xicotets, tots contents, perquè arribem a tota la família».

A tota la família i a un ampli grup de col·laboradors, perquè aquest tipus d'activitats no seria possible sense les associacions i col·lectius que s'han posat a la feina per a ajudar i que en aquesta edició són la falla Molí de Vent, Acció Ecologista-Agró i el club de busseig Trotafons.

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

646-aula-bici

17 Setembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres