Programació de les festes populars i patronals de Puçol 2018, del 26 d'agost fins al 9 de setembre

Del 26 d'agost (amb la tradicional romeria al Cabeçol) fins al 9 de setembre (amb l'actuació d'In Vivo), Puçol viu les seues festes populars i patronals, en les quals es combinen actes per a tots els públics, amb la col·laboració de diferents col·lectius i associacions i organitzades per la Confraria Mare de Déu al Peu de la Creu, els Festers de 2018 i l'Ajuntament de Puçol. Estos són tots els actes previstos per a enguany.

Diumenge, 26 d'agost

07.00 h- Romeria al Cabeçol: Volteig general de campanes i tir de carcasses per a anunciar l'eixida des de la parròquia dels Sants Joans, on es farà la benedicció dels romers i s'entregarà una cinta de la Mare de Déu, amb destinació al Cabeçol. En arribar a la muntanyeta, s’imposaran els mocadors als xiquets batejats l'any 2017. A continuació, celebració de la santa missa.

20.00 h- Presentació del cartell dels festejos taurins del 7 i 15 de setembre, en l'Espai Social La Barraca, organitzada per la Comissió 7 de Setembre 2018.

Dimarts, 28 d'agost

21.00 h- Cercavila i recollida de cada festera per part dels festers, acompanyats per la Banda de Música Santa Cecília de Puçol.

23.00 h- Pregó de festes a la Plaça País Valencià. Seguidament presentació dels Festers i Festeres joves del 2018.

Dimecres, 29 d'agost

19.30 h- Volteig general de campanes. Concentració en la parròquia dels Sants Joans per a pujar la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu fins a la parròquia de Santa Marta, pel recorregut habitual i acompanyats de tabal i dolçaina.

21.30 h- Campionat de parxís i sopar parxisser organitzat pels Festers Joves de 2018 a la Plaça del País Valencià. (Trobareu les bases en l'apartat d'inscripcions).

Dijous, 30 d'agost

19.00 h- Volteig general de campanes. Concentració de tots els festers en la parròquia dels Sants Joans per a desplaçar-se, acompanyats per tabals i dolçaines, fins a la parròquia de Santa Marta.

19.30 h- Celebració de la santa missa en la parròquia de Santa Marta. Tot seguit, cant dels gojos i de l'himne de la Mare de Déu i trasllat de la imatge pel recorregut de cada any, fins a arribar a la parròquia dels Sants Joans.

22.30 h.- Trofeu festes de Truc, en el passeig de la Constitució, organitzat pels Festers Joves de 2018.

Divendres, 31 d’agost

17.30 h- Volta a Peu infantil (xumets, prebenjamins, benjamins, alevins i infantils). De 250 a 1900 metres. Organitzada pel C.A. Puçol. Inscripcions gratuïtes en línia de meta a la plaça del País Valencià.

19.00 h- Volta a Peu d'adults (cadets, juniors, sèniors i veterans A, B i C). 4.900 metres. Organitzada pel C.A. Puçol. L'eixida serà des de la plaça del País Valencià. Recordeu que podeu participar corrent o caminant. Més informació: 687 500 652.

19.05 h- XIII Trofeu Festes de galotxa al carrer de Castelló, organitzat pel Club Galotxa de Puçol.

23.00 h- Cavalcada #festotmàgic. A continuació «Macro disco Crazy Zoo» a la plaça del País Valencià.

Dissabte, 1 de setembre

10.00 h- Campionat de bàsquet de 3x3 en el Palau d’Esports, categories inferiors, organitzat pel Club Esportiu Bàsquet Puçol.

11.00 h- Inauguració de l'exposició de bonsais en la plaça del País Valencià (CEAM), organitzada pel Club Bonsai Puçol. Horari: 11.00 a 14.00 hores i 17.30 a 20.00 hores.

16.00 h- Campionat de bàsquet de 3x3 en el Palau d’Esports, categories sèniors, organitzat pel Club Esportiu Bàsquet Puçol. Consulteu les bases d'inscripció.

21.30 h- Nit de paelles al carrer de les Corts Valencianes amb l’actuació de l’orquestra Quinta Nota. En els descansos i al finalitzar hi haurà discomòbil.

Diumenge, 2 de setembre

11.00 h- I Concentració solidària de talladors de pernil, organitzada per l’associació de Puçol Cocina y Tradición, en benefici de l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer, a la plaça del País Valencià.

11.00 h- Continua l'exposició de bonsais en el CEAM, a la plaça del País Valencià. Horari: 11.00 a 14.00 i 17.30 a 20.00 hores.

19.30 h- Ofrena de flors a la Mare de Déu al Peu de la Creu. Els oferents es concentraran a les 19.00 hores al carrer de Vicent Valero per a dirigir-se, per l'avinguda de València i la resta de carrers concertats, a la parròquia dels Sants Joans, on es realitzarà l’ofrena a la Mare de Déu. Acompanyaran l’acte l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de Puçol i la Banda de Música Santa Cecília de Puçol. Els oferents que hi vulguen col·laborar poden aportar aliments no peribles per a l'economat de Cáritas.

23.00 h- Espectacle Tribut a Camilo Sesto, a la plaça del País Valencià.

Dilluns, 3 de setembre

11.00 h- Festa dels Xiquets. Volteig general de campanes i tir de carcasses per a anunciar el començament de la festa. A continuació, recollida dels festers infantils dels Sants Joans de Puçol per a dirigir-se cap a la parròquia de Santa Marta, lloc de reunió de tots els festers infantils. Tot seguit, acompanyats de tabal i dolçaina, acudiran a la parròquia dels Sants Joans per celebrar la santa missa en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu. En acabar, se sortejaran obsequis entre els xiquets que assistisquen a l'acte.

19.00 h- Gran Festival Infantil, amb concursos, jocs, parc infantil, mini disco i begudes refrescants per a tots els xiquets que acudisquen a la plaça de l’Església. Patrocinat per la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu, amb la col·laboració dels monitors dels Júniors de les parròquies dels Sants Joans i Santa Marta, els festers i festeres i la col·laboració especial de l’Ajuntament de Puçol.

23.00 h- Espectacle de mentalisme a càrrec de Gabriel Hacker de Ments i monòleg de Maria Juan, a la Plaça de l’Ajuntament.

Dimarts, 4 de setembre

18.00 h- Celebració de la santa missa, en homenatge dels nostres majors a la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol.

18.00 h- Partida simultània d’Escacs al passeig de la Constitució amb la presència del mestre internacional Jesús Galván i la seva filla Viviana Galván, mestra FIDE femenina. Les inscripcions es podran fer mitja hora abans de l'inici.

19.00 h- La Confraria de la Mare de Déu oferirà un berenar als majors a la plaça de Pius XII. Estaran acompanyats pels festers i festeres joves, que s'encarregaran d'atendre'ls, ajudats pels membres de la junta de la Confraria. En acabar, es rifaran obsequis entre les persones assistents a l’acte.

20.00 h- Trofeu Festes de futbol sala en el Palau d'Esports entre el Club Futbol Sala Puçol i un equip convidat. En acabar, entrega de trofeus.

23.00 h- Musical Festa Major a la plaça del País Valencià.

Dimecres, 5 de setembre

11.30 h- Passacarrer a cavall dels festers i visita a la residència de majors.

18.30 h- Cercavila i concert per a xiquets a càrrec dels alumnes del CMI Santa Cecília, al passeig de la Constitució.

21.30 h- Nit solidaria i cant d’estil. Tradicional sopar solidari acompanyat de l’actuació del grup Cant d’estil i albaes de l’horta a la plaça del País Valencià.

23.30 h- Nit d'Albaes, amb inici a la plaça, per a anar a l'església dels Sants Joans, l'Ajuntament i les cases dels festers i festeres.

Dijous, 6 de setembre

18.00 h- Final del Trofeu Festes de billar en la seu del Club Billar Sindicat Agrícola de Puçol (C/ Sant Joan).

19.00 h- Final del Trofeu Festes de pàdel, tenis i frontenis en el Poliesportiu Municipal. En acabar, entrega de trofeus.

19.30 h- «Entrà» de la Murta. A les 19.00 hores, reunió en el carrer de Vicent Valero dels romers i les carrosses per a dirigir-se, per l'avinguda de València i els carrers concertats, cap a la parròquia dels Sants Joans, on es commemorarà l'entrada de la Mare de Déu, cantant la salve en honor seu. Tot amb l’acompanyament de tabal i dolçaina de Puçol. Hi participaran els festers i festeres joves de 2018 i 2019. En finalitzar l'acte, es tirarà una salva de 21 trons. RECORREGUT: Vicent Valero, Font de Mora, València, Constitució, Marià Amigó, Mestre Martí, Pius XII i la plaça de l'Església.

23.00 h- Correfoc dels Dimonis de Montolivet pel Av. València, passeig de la Constitució i plaça del País Valencià. Seguidament discomòbil en la plaça.

Divendres, 7 de setembre

08.00 h- «Encierro».

12.00 h- Cercavila dels festers de 2018. El recorregut acabarà amb la tradicional visita a Destil·leries Pla.

17.00 h- Concentració en l'avinguda de València per a realitzar la «baixà» de caixons.

18.30 h- Festi’7: Cantina a l'antic camp de futbol fins les 2 de la matinada.

18.30 h- Desencaixonada dels bous. A continuació, solta de vaques.

20.45 h- Embolada d'una vaca.

00.00 h- Embolada de bous.

Dissabte, 8 de setembre

07.30 h- Volteig general de campanes i tir de tronadors per a anunciar el començament de la gran festa del dia.

08.00 h- Despertà a càrrec del grup de festers de 2018.

08.00 h- Descoberta de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, amb el cant de la salve. A continuació, celebració de la santa missa, oferida per a tot el poble de Puçol.

10.30 h- Passacarrer de recollida dels festers joves.

12.00 h- Solemne missa concelebrada i sermó en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol. Els festers i festeres joves participaran en diferents actes durant la missa, programats per la parròquia dels Sants Joans. Tot seguit, passeig dels festers i festeres pels carrers del poble, durant el qual perfumaran amb colònia la gent que es topeten i els col·locaran una medalla de la Mare de Déu al Peu de la Creu.

13.00 h- En finalitzar la missa es dispararà una traca pel carrer de Sant Joan.

17.00 h- Campionat Local de Dards, organitzat pel Club de Dards Puçol en Mandrágora Beach (Av. Pescadors 201, platja de Puçol). Categories màster i amateur.       Inscripcions mitja hora abans.

20.30 h- Solemne processó amb l'anda de la Mare de Déu al Peu de la Creu, acompanyada per tabal i dolçaina, així com per la Banda de Música Santa Cecília de Puçol. En acabar, es dispararà un castell de focs artificials en honor de la patrona de Puçol.

23.30 h- Actuació de Los Rebujitos a la plaça del País Valencià. En finalitzar es dispararà un castell de focs d’artifici, i a continuació discomòbil.

Diumenge, 9 de setembre

08.00 h- Volteig general de campanes, toc tradicional, i tir de tronadors per a anunciar el començament de la gran festa del dia.

12.00 h- Solemne missa concelebrada i sermó en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu.

20.30 h- Solemne processó amb l'anda de la Mare de Déu al Peu de la Creu. L’acte estarà acompanyat per tabal i dolçaina, així com per la Banda de Música Santa Cecília de Puçol. En finalitzar la processó, es dispararà un castell de focs artificials en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol.

23.30 h- Actuació d’In Vivo, a la plaça del País Valencià.

Dilluns, 10 de setembre

12.00 h- Missa en sufragi de tots els difunts del poble.

588-cena-solidaria

22 Agost 2018
FaceBook  Twitter  

Altres