Estiu Voramar: l'àmplia programació d'estiu per a completar l'oferta d'una platja de bandera… Blava

El 29 de juny comença la programació lúdica, cultural, esportiva, mediambiental i turística organitzada per l'Ajuntament per a l'estiu a la platja de Puçol: una àmplia oferta que inclou concerts, cinema, teatre, carreres populars, esports, exercicis per a mantenir-se en forma i, com a novetat, enguany un correfoc en el passeig marítim… tot això per a completar una oferta estiuenca en la qual no falten l'arena, el sol i el Mediterrani, en una platja amb bandera Blava.

Estiu Voramar és un programa transversal, que implica moltes regidories i tècnics municipals. «Quan es trasllada gran part de l'activitat del nucli urbà a la platja, a l'estiu, es trasllada la programació de diferents regidories per a oferir una oferta àmplia i variada», apunta Xavier Alcácer, regidor de Joventut, Cultura i Esports. «Este trasllat es realitza pensant en els veïns que es desplacen a la nostra platja, que té un clar caràcter familiar, però també per a completar l'oferta turística per a aquells que ens visiten».

A estes propostes s'unixen les que depenen de Juanjo Manzaneque, regidor de Turisme i Medi Ambient, que inclouen les activitats físiques per a mantenir-se en forma (aeròbic, zumba, taitxí, yoguilates o aerolatinos), a més de serveis per als usuaris de la platja, com el préstec de bicicletes o els tallers mediambientals infantils: «L’Oficina de Turisme concentra diversos serveis per als veïns i els visitants, des de la simple informació perquè sàpien de què poden gaudir, fins als serveis d'oci, com el préstec de llibres o de bicicletes. Tot això sense oblidar la neteja de la platja i la qualitat dels serveis, que ens han permés aconseguir un any més la bandera Blava».

La col·laboració no solament es realitza entre regidories, també amb els col·lectius que se sumen a la programació municipal, com en aquesta edició la falla Camí La Mar, que s'ocupa d'organitzar alguns actes, com el sopar popular (15 d'agost), el castell aquàtic, les dues discomòbils i la festa infantil, tot això a mitjan agost.

I associacions ja veteranes, com ASOM, que organitza la carrera solidària amb el Sàhara (3 d'agost) o Travessant el blau (4 d'agost), una prova popular de natació entre els espigons de la platja, on també col·laboren clubs esportius de la població.

Com a novetat, potser el més destacat siga el Correfoc de la Colla de Dimonis de Massalfassar, al llarg del passeig marítim en la nit del 15 d'agost. Enguany no hi ha cremà de falla a la platja, per este motiu s'ha pensat en esta alternativa per a mantenir la presència del foc en les festes estiuenques.

També és nova la nova ubicació del mercat medieval, que este estiu es trasllada per primera vegada a primera línia de platja, en la plaça Rosa dels Vents.

Entre les propostes culturals, destacar que quatre divendres a la nit hi ha concerts: tres d'ells en xicotet format, en la pèrgola de la Rosa dels Vents (29 de juny, 13 i 27 de juliol), amb intèrprets com a Mafia Blues Band, Cristina Blasco, The Red Velvets i Toni Cotolí. A més, Teatro Nelle Foglie, una mostra de dansa aèria que s'exhibix per primera vegada a la platja (20 de juliol).

Com a colofó a les actuacions musicals, el concert del XXI aniversari de l'Ampli: un festival que comptarà amb quatre grups del poble a la vesprada i l'actuació estel·lar de dos grans grups a la nit del 17 d'agost, Gigatron i Orkesta Paraíso.

I, com és habitual, també hi haurà dues sessions de cinema per a tots els públics, en l'arena de la platja o en el passeig marítim, ací cadascun tria la seua pròpia «butaca VIP»: Bebé jefazo i Kubo y las dos cuerdas mágicas, són els títols triats enguany.

Tot això com a complement a una platja que compta amb bandera Blava, aconseguida un any més pels serveis que presta (entre ells la platja accessible, socorrisme, ambulància, oficina de Turisme), per la qualitat de l'aigua i de l'arena (incloent-hi el mobiliari urbà per a fer més còmoda l'estada: papereres, passarel·les, ombrel·les).

«Això sí, és un treball de tots el fet de mantenir la qualitat i neteja de l'arena, l'aigua i els serveis municipals que oferim als usuaris de la platja, perquè tots som importants per a mantenir una platja de bandera», finalitzen Juanjo i Xavier.

Informa: Sabín Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

493-programa-estiu-voramar-2

27 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres