Tota la programació de les Festes Populars i Patronals de Puçol 2017. Inclou també la revista de festes en format digital, amb la programació i articles històrics

Les Festes Populars i Patronals d’aquest any anuncien sorpreses. Tot i que no faltaran novetats, l’esperit de les nostres celebracions serà el mateix de sempre: els veïns de Puçol podrán comprovar-ho entre l’1 i el 9 de Setembre, quan tradició, esport, música i diversió es combinaran per oferir un #festotmagic. A més, els primers actes religiosos de la nostra festivitat començaran abans de la fi d’agost.

Diumenge, 27 d’agost

07.00 h Romeria al Cabeçol.

Volteig general de campanes i tir de carcasses per a anunciar l'eixida des de la parròquia dels Sants Joans, on es farà la benedicció dels romers i s'entregarà una cinta de la Mare de Déu, amb destinació al Cabeçol. En arribar a la muntanyeta, s’imposaran els mocadorsals xiquets batejats l'any 2016.

A continuació, celebració de la Santa Missa.

Dimarts, 29 d’agost

20.00 h Presentació del cartell dels festejos taurins del 7 i 16 de setembre, en l'EspaiSocial La Barraca, organitzada per la Comissió 7 de Setembre 2017.

Dimecres, 30 d’agost

19.30 h Volteig general de campanes. Concentració en la parròquia dels Sants Joans per a pujar la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu fins a la parròquia de Santa Marta, pel recorregut habitual i acompanyats amb tabal i dolçaina.

Dijous, 31 d’agost

19.00 h Volteig general de campanes. Concentració de tots els festers en la parròquia dels Sants Joans per a desplaçar-se, acompanyats per tabals i dolçaines, fins a la parròquia de Santa Marta.

19.30 h Santa Missa en la parròquia de Santa Marta. Tot seguit, cant dels gojos i de l'himne de la Mare de Déu i trasllat de la imatge pel recorregut de cada any, fins a arribar a la parròquia dels Sants Joans.

Divendres, 1 de setembre

23.00 h Pregó de festes en la plaça Beato Ribera amb un espectacle audiovisual projectat en la façana de l’ajuntament.

Seguidament, Nit de Rock en la Plaça del Pais Valencià, organitzada amb la col·laboració de l’AMPLI, amb les actuacions de:

00.15 h Sentencia

01.00 h Gigatron

02.15 h Orquesta Paraíso

Dissabte, 2 de setembre

11.00 h Inauguració de l'exposició de bonsais en la plaça del País Valencià (CEAM), organitzada pel Club Bonsai Puçol.

Horari: D’11 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores.

17.30 h Volta a Peu infantil (xumets, prebenjamins, benjamins, alevins, i infantils). De 250 a 1.900 metres.

De 18.00 a 20 h Taller consultoria en l'exposició de bonsais.

19.00 hVolta a Peu adults (cadets, júniors, séniors i veterans A, B i C). 4.900 metres.

19.05 h XII Trofeu Festes de galotxa en el carrer de Castelló, organitzat pel Club Galotxa de Puçol.

21.30 h Nit de Paelles en el carrer de les Corts Valencianes amb l’actuació d’Orquesta Valencia. En els descansos i en acabant hi haurà discomòbil.

Diumenge, 3 de setembre

11.00 h Continua l'exposició de bonsais en el CEAM, a la plaça del País Valencià. Horari: D’11.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 20 hores.

12.00 a 14.00 h Taller consultoria en l'exposició de bonsais.

19.30 h Ofrena de flors a la Mare de Déu al Peu de la Creu.

Concentració a les 19 h en el carrer de Vicent Valero per a dirigir-se a la parròquia dels Sants Joans. Acompanyaran l’acte l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de Puçol i la Banda de Música Santa Cecília. Qui vulga col·laborar pot aportar aliments no peribles per a l'economat de Cáritas.

23.00 h Concert líric de Javier Agulló (tenor) i Amparo Navarro (soprano) amb el CMI Santa Cecília,en la plaça del País Valencià.

Dilluns 4 de setembre

11.00 h Festa dels Xiquets. Volteig general de campanes i tir de carcasses. A continuació, recollida dels festers infantils dels Sants Joans per a dirigir-se cap a la parròquia de Santa Marta. Tot seguit, acompanyats amb tabal i dolçaina, acudiran als Sants Joans per celebrar la Santa Missa en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu. En acabant, se sortejaran obsequis entre els xiquets que assistisquen a l'acte.

19.00 h Gran Festival Infantil, amb concursos, jocs, parc infantil i begudes refrescants per a tots els xiquets que acudisquen a la plaça de l’església. Patrocinat per la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu, amb la col·laboració dels monitors dels júniors de les parròquies dels Sants Joans i Santa Marta, els festers i festeres i l’Ajuntament de Puçol.

21.30 h Sopar solidari a benefici de Cáritas en la plaça del País Valencià.

23.00 h Actuació del Grup de Danses Tradicionals La Senyera, de València, i de la Nova Coral d’Alaquàs en la plaça del País Valencià.

00.00 h Nit d'Albaes, amb inici en la plaça, seguint per l'església dels Sants Joans, ajuntament i cases dels festers i festeres.

Dimarts, 5 de setembre

De 10.00 a 14.00 hCampionat de bàsquet de 3x3 en la plaça de la Generalitat, categories inferiors, organitzat pel Club Esportiu Bàsquet Puçol.

De 18.00 a 22.00 hCampionat de bàsquet de 3x3 en la plaça de la Generalitat, categories séniors, organitzat pel Club Esportiu Bàsquet Puçol.

18.00 h Santa Missa, com a homenatge dels nostres majors a la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol.

19.00 h Berenar per als majors en la plaça de Pius XII. Organitzat per la Confraria de la Mare de Déu amb la col·laboració dels festers. En acabant es rifaran obsequis.

19.00 h Cercavila i concert per a xiquets a càrrec dels alumnes del CMI Santa Cecília, en el passeig de la Constitució.

20.00 h Trofeu Festes de futbol sala en el Palau d'Esports entre el Club Futbol Sala Puçol i un equip convidat. En acabant, entrega de trofeus.

23.00 h Nit de Varietats en la plaça del País Valencià, amb l'actuació de la cantant Mª José Navarro, el Mag Maili, el grup de ball Flip Flap i l’humorista Manolo Royo.

Dimecres, 6 de setembre

18.30 h Final del Trofeu Festes de billar en la seu del Club Billar Sindicat Agrícola de Puçol (C/ Sant Joan).

19.00 h Final del Trofeu Festes de pàdel, tenis i frontenis en el Poliesportiu Municipal. En acabant, entrega de trofeus.

19.30 h Entrà de la Murta.

A les 19 hores, reunió en el carrer de Vicent Valero dels romers i les carrosses per a dirigir-se cap a la parròquia dels Sants Joans, on es commemorarà l'entrada de la Mare de Déu, cantant la salve en honor seu. Tot amb l’acompanyament de tabal i dolçaina de Puçol. Hi participaran els festers i festeres jóvens de 2017 i 2018.

En finalitzar l'acte, es tirarà una salva de 21 colps.

RECORREGUT: Vicent Valero, Font de Mora, València, Constitució, Marià Amigó, Mestre Martí, Pius XII i la plaça de l'Església.

20.30 h Trofeu Festes de Futbol “Homenatge a Pepe Luís” en el Camp Municipal Pepe Claramunt. Triangular entre els equips de la U.D. Puçol.

22.00 h Final de l’XI Campionat de Truc, organitzat per la Falla Hostalets en el seu casal (C/ Ildefonso Fierro).

23.00 h Discomòbil Baccanali-Ibiza en la plaça del País Valencià.

Dijous, 7 de setembre

08.00 h «Encierro»

11.30 h Cercavila dels festers de 2017. El recorregut acabarà en la tradicional visita a Destilerías Pla.

17.00 h Concentració en l'avinguda de València per a realitzar la «baixà» de caixons.

18.00 h Festi’7 Cantina a l'antic camp de futbol fins les 2 de la matinada.

18.00 h Desencaixonada de bous. A continuació, solta de vaques.

21.00 h Embolada d'una vaca.

00.00 h Embolada de bous.

Divendres, 8 de setembre

07.30 h Volteig general de campanes i tir de tronadors.

08.00 h «Despertà» a càrrec dels festers jóvens.

08.00 h Descoberta de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, amb el cant de la salve. A continuació, celebració de la Santa Missa.

10.30 h Cercavila de recollida dels festers.

12.00 h Solemne missa concelebrada amb la participació dels festers i festeres jóvens. Tot seguit, passeig dels festers pels carrers del poble, en què perfumaran amb colònia la gent que es topeten i els col·locaran una medalla de la Mare de Déu al Peu de la Creu. En finalitzar, traca pel carrer de Sant Joan.

20.30 h Solemne processó amb l'anda de la Mare de Déu al Peu de la Creu, acompanyada per tabal i dolçaina i per la Banda de Música Santa Cecília de Puçol. En acabant es dispararà un castell de focs artificials.

23.30 h Actuació de Los Supersingles en la plaça del País Valencià. A continuació, discomòbil.

Dissabte, 9 de setembre

08.00 h Volteig general de campanes, toc tradicional, i tir de tronadors.

12.00 h Solemne missa concelebrada i sermó en honor de la Mare de Déu al Peu de la Creu.

17.00 h Campionat Local de dards, organitzat pel Club de Dards Puçol en l'Espai Social dels Majors (CEAM) en la Plaça del Pais Valencià. Categories master i amateur. Inscripcions mitja hora abans.

20.30 h Solemne processó amb l’acompanyament de tabal i dolçaina i la Banda de Música Santa Cecília. En finalitzar, castell de focs artificials.

23.00 h Cavalcada #festotmagic i fi de festa Q’ lio-Crazy Party. Concentració de participants en Avinguda Molí de Vent i carrer Rafelbunyol.

Diumenge, 10 de setembre

12.00 h Missa en sufragi de tots els difunts del poble.

L'Ajuntament i la Confraria de la Verge al Peu de la Creu es reserven el dret de modificar o eliminar qualsevol acte de la programació.

Informa i fotos: Departament de Comunicació

641-Programacion-fiestas-2

23 Agost 2017
FaceBook  Twitter  

Altres