Puçol #Festotmagic: Festes Populars i Patronals 2017

Encara que l'esperit de les nostres festes serà el de sempre, enguany no faltaran novetats: els veïns de Puçol podran comprovar-ho durant el pregó de l'1 de setembre, on podran viure la història del municipi com mai l'havien imaginat. Les setmanes següents estaran plenes de música, esport, diversió, i moltes coses més que apareixen en la innovadora revista de festes d'enguany!

El volteig general de campanes anunciarà, el 27 d'agost, l'eixida des de la parròquia dels Sants Joans amb direcció al Cabeçol. Les partides classificatòries en els trofeus esportius de pàdel, tenis i frontenis es jugaran a partir del 28 d'agost, tot i que serà necessari haver-se inscrit prèviament entre l'1 i el 23 d'agost en el Palau d’Esports.

Quant al trofeu de festes de Puçol de billar a tres bandes, les inscripcions tindran lloc a partir del 16 d'agost en la secretaria del Club Billar Sindicat Agrícola de Puçol i, les partides prèvies, del 29 d'agost al 4 de setembre. La semifinal serà el 5 de setembre i, un dia després, es jugarà la final.

El 29 d'agost es presentarà el cartell dels festejos taurins del 7 i el 16 de setembre i, el 30, es traslladarà la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu des de la parròquia dels Sants Joans fins a la parròquia de Santa Marta pel recorregut habitual, acompanyats amb tabal i dolçaina.

El dia 31, els festers es reuniran en la parròquia dels Sants Joans per a dirigir-se a la parròquia de Santa Marta. Després d'una missa, es traslladarà la imatge pel trajecte de cada any fins a haver tornat novament a l'església dels Sants Joans.

L'1 de setembre tindrà lloc, a les 23 hores, el pregó de les festes: la plaça Beato Ribera serà el lloc en què s'invitarà als veïns viure la història de Puçol com mai abans s'havia fet. A partir de mitjanit, la Plaça del País Valencià acollirà la Nit de Rock, on actuaran tres grups musicals.

L'endemà, 2 de setembre, se celebrarà el XII Trofeu Festes de Galotxa. A més, majors i xicotets podran participar en la Volta a Peu, una de les activitats més esperades de les festes. Els membres de l'edició infantil podran inscriure's immediatament en la línia de meta, a la Plaça del País Valencià, però els adults hauran de fer-ho des de la pàgina web del Club d’Atletisme Puçol entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

L'altre esdeveniment amb major participació serà la Nit de Paelles, a la qual tots els interessats podran inscriure's entre el 25 i el 30 d'agost en l'Ajuntament pels matins i en el Departament de Festes (ubicat en la Casa del Bou) a les vesprades. En aquesy esdeveniment no faltarà l'actuació d'Orquesta València, i una discomòbil tancarà la nit.

A pesar que durant el cap de setmana s'exhibirà a CEAM l'exposició de bonsais, només el diumenge tindrà lloc un taller consultoria sobre aquests vegetals. Aqueix mateix 3 de setembre se celebrarà l'Ofrena de flors a la Mare de Déu i, a la nit, s'oferirà un concert líric de Javier Agulló (tenor) i Amparo Navarro (soprano) en la Plaça del País Valencià en què participarà el CMI Santa Cecília de Puçol.

El 4 de setembre no faltarà diversió per als més menuts, perquè la Festa dels Xiquets serà al matí i, a la vesprada, els concursos, jocs i el parc infantil seran part del pla del Gran Festival Infantil. Aqueixa mateixa nit serà el torn del sopar solidarien la Plaça del País Valencià, a què serà necessari inscriure's prèviament entre el 25 i 30 d'agost en l'Ajuntament –pels matins– o en el Departament de Festes –a les vesprades–.

El dia no acabarà ací, ja que encara quedarà temps per a admirar les danses tradicionals i la coral. Quan arribe mitjanit, donarà començament la Nit d’Albaes.

El dimarts 5 de setembre serà el dia en què se celebre el campionat de básquet 3x3, la inscripció del qual és gratuïta entre el 14 d'agost i el 4 de setembre si es realitza per correu electrònic, o mitja hora abans del torneig en la Plaça de la Generalitat. Aqueixa mateixa vesprada també hi haurà Santa Missa, berenar per als majors, cercavila i concert per als xiquets, així com el trofeu de festes de Futbol Sala. La jornada acabarà amb una nit de varietats amb molta màgia, música, ball i humor.

A la vesprada del 6 de setembre es durà a terme l'esperada entrà de la Murta i, ja de nit, se celebrarà la final de l'XI Campionat de truc organitzat per la Falla Hostalets. El dia es despedirà amb una discomòbil en la Plaça del País Valencià.

El Dia del Bou, moment de trobada amb familiars i amics, serà el dijous 7 de setembre: al matí, encierro; després, cercavila; i, a la vesprada, baixà dels caixons i solta de bous i vaques. A més, no faltarà el Festi’7, la cantina en l'antic camp de futbol, fins a les 2 del matí. A la nit, arribarà el torn dels bous embolats.

El divendres 8 de setembre ens acostarem a la recta final de les nostres festes, però el volteig de les campanes i la despertà ens recordarà des d'enjorn que encara queden moltes coses per fer: després de la descoberta de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu hi haurà una cercavila en què s'arreplegarà als festers.

Al migdia se celebrarà una solemne missa que acabarà amb una traca i, arribada la nit, la Mare de Déu al Peu de la Creu estarà acompanyada per tabal, dolçaina i la Banda de Música Santa Cecília de Puçol durant la solemne processó. A continuació, hi haurà un castell de focs artificials, però la cosa no acabarà ací: Los Supersingles ompliran la Plaça del País Valencià de les melodies més populars, fins que arribe el torn d'una discomòbil.

Les campanes repicaran al començament del dissabte 9 de setembre, el dia que servirà de colofó a aquestes festes. Al migdia se celebrarà una missa i un sermó en honor a la Mare de Déu al Peu de la Creu i, a la vesprada, experts i aficionats dels dards podran participar en el torneig local d'aquest joc.

A finals de la vesprada, un castell de focs artificials seguirà a la solemne processó. Arribada la nit, la Cavalcada #festotmagic assegurarà una experiència màgica que posarà punt final a les festes. Com en altres casos, les inscripcions seran entre el 25 i 30 d'agost en l'Ajuntament –pels matins– o en el Departament de Festes –a les vesprades–. Per a acabar, tindrem un fi de festa Q’lio-Crazy Party.

En l'acte del 10 de setembre, al migdia, s'oficiarà una missa en sufragi de tots els difunts del poble. D'aquesta manera, com va indicar Juan Miguel Bayarri Moreno, regidor de Festes, acabaran unes festes “de tots i per a tots”… fins l'any que ve!

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Departament de Comunicació

611-Previa-fiestas-2

09 Agost 2017
FaceBook  Twitter  

Altres