Després de la neteja i l'aplicació de raticida, el 13 d'agost el barranc Pascual ha sigut tractat amb herbicida, per a garantir que el llit romanga net de cara a l'època de pluges

El dijous 13 d'agost, la brigada municipal hi ha tractat amb herbicida el tram del barranc que va des del Camí Fons fins a l'església de Santa Marta. És la tercera actuació que es realitza este estiu, després de la neteja general al juliol i el tractament amb raticida a principis d'agost. Es recomana als veïns que tinguen atenció amb les mascotes i que no circulen per esta zona del barranc en les pròximes dos setmanes.

Aprofitant la presència del personal contractat a través de la desocupació agrícola, tots els estius es realitza una neteja a fons del barranc Pascual al seu pas pel nucli urbà de Puçol. Una neteja necessària perquè l'arribada de la tardor comporta pluges intenses que poden provocar inundacions.

Enguany eixa tasca es va dur a terme al juliol, però després de detectar la presència de rosegadors en algunes zones, del 4 a l'11 d'agost es va realitzar un tractament addicional amb raticida en el barranc, el que va obligar a tancar els accessos i recordar als veïns que havien d'extremar les precaucions per a accedir, sobretot amb les mascotes.

El 13 d'agost se suma una nova actuació, també duta a terme per la brigada municipal d'obres i servicis: “hem comprovat que si no es realitza un tractament posterior a la neteja, les males herbes creixen en poc de temps, per la qual cosa hem optat per realitzar una nova actuació, esta vegada amb herbicida, per a garantir que el llit del barranc seguisca aclarit al finalitzar l'estiu”, explica José Manuel Fas, responsable de la brigada.

L'herbicida s'ha aplicat en esta primera fase en la zona que va del Camí Fons fins a l'encreuament amb l'avinguda València, més o menys enfront de l'església Santa Marta. Més avant es tractarà la resta del barranc, fins a la rotonda del polígon situat al sud del nucli urbà, encara que les dates encara no estan confirmades.

El que sí que és important és que els veïns recorden el tram que ha sigut tractat amb herbicida i que és preferible que no s'acosten amb els seus gossos i gats durant les dos setmanes següents al tractament, és a dir, fins al 28 d'agost”, recorda el regidor Juanmi Bayarri Moreno.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

679-herbicida-en-barranco-1

14 Agost 2015
FaceBook  Twitter  

Altres