Agricultor, la conselleria i l'ajuntament et faciliten gratis el producte per a lluitar contra la mosca del Mediterrani si t'inscrius abans del 20 de setembre

Fins al 20 de setembre tenen de termini els agricultors de Puçol per a sol·licitar gratuïtament el producte fitosanitari per a combatre la mosca del Mediterrani, que ataca sobretot a les taronges primerenques. Les inscripcions han de realitzar-les en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, en la planta baixa de l'ajuntament.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua està facilitant als agricultors el producte necessari per al tractament contra la mosca del Mediterrani (Ceratitis capitata wied) en les varietats primerenques de Navelina, Tomaquera, Orogrande, Clementina, Fina, Washington, Navel, Navel Foios, Clemenules, Newhall, Caracara, Salustiana i Nova.

Per a poder optar a estos productes de forma gratuïta, els agricultors han d'inscriure's en la planta baixa de l'Ajuntament de Puçol abans del dissabte 20 al migdia, aportant el DNI, el número de polígon i la parcel·la, la varietat de taronja, la superfície i l'edat de la plantació, estes últimes dades per mitjà de fotocòpia del PAC (Pagament Únic d'Ajudes de la Unió Europea) o fotocòpia de l'assegurança agrària.

L'ajuda és important perquè donades les dates en què estem i el clima que estem tenint els danys que pot causar la mosca del Mediterrani són importants”, apunta Salvador Almenara, regidor d'agricultura. “La conselleria aporta el producte, l'ajuntament gestiona la distribució i després cada agricultor ja s'encarrega d'aplicar-lo en els seus camps. Un treball en equip necessari per a la bona salut de la nostra horta”.

Informa i fotos: Sabín

845-salvador-almenara-2

18 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres