Al maig s'obri l'aula d'estudi i al setembre la nova biblioteca situada junt amb l'Espai Jove: per fi, Puçol tindrà un espai adequat perquè els jóvens puguen estudiar

És probablement una de les notícies més esperades pels veïns de Puçol, sobretot els jóvens: anys després d'haver-se construït, l'aula d'estudi i la nova biblioteca, situades junt amb l'Espai Jove, per fi es posen en marxa. El projecte contempla dos fases: en la primera, s'obri l'aula d'estudi per als exàmens d'estiu; en la segona, obertura en horari normal la biblioteca, després de les festes de setembre.

Portem molt de temps donant-li voltes a la biblioteca, però la Llei de Pressupostos ens impedix contractar personal nou en l'ajuntament, per la qual cosa hi hem hagut d'esperar al nou pressupost de 2014 per a crear una partida específica per al seu funcionament”, explica el regidor d'educació, José Mª Esteve. “D'altra banda, no volem prescindir de la biblioteca en la Casa de Cultura, un lloc cèntric i adequat per als més menuts, per la qual cosa desdoblarem el servici en dos espais: un per a xiquets i un altre per a jóvens i adults”.

Una solució en principi senzilla i lògica, encara que per a poder fer-la realitat calia esperar a l'aprovació del pressupost municipal, una cosa que succeirà en el ple del dilluns 31 de març. Després, un mes d'exposició pública i, si tot transcorre amb normalitat, a mitjan maig es poden utilitzar les noves partides, entre elles la destinada a la contractació d'una empresa que gestione els servicis de la nova biblioteca.

Si es complixen els terminis, des de mitjans de maig fins a juliol estarà oberta la nova biblioteca situada junt amb l'Espai Jove, però només com a aula d'estudi, des de les 14 fins a les 22 hores.

És un lloc tranquil, apartat, amb fàcil aparcament, ideal perquè els jóvens puguen preparar els seus exàmens de fi de curs. Hem triat en este edifici un horari de vesprada i nit, però es pot complementar pels matins en la Casa de Cultura, on s'habilita una aula d'estudi en estes dates des de fa anys”, continua el regidor.

Després del parèntesi d'agost i les festes, la nova biblioteca obrirà amb el seu horari habitual a mitjan setembre, gestionada per una empresa contractada a través d'un concurs públic. A més, la nova biblioteca està dotada amb sala d'informàtica, connexió a Internet i zona Wi-Fi gratuïta per als usuaris.

Per fi, Puçol tindrà un espai adequat perquè els jóvens puguen estudiar.

Informa i fotos: Sabín

249-jose-maria-esteve-2

26 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres