La residència de la tercera edat celebra les falles amb la mateixa il•lusió i treball de tota la vida: dissenyar els monuments, plantà, missa de Sant Josep, ofrena i cremà componen la programació d'enguany

Hui dilluns i demà dimarts la Residència de la tercera edat i centre de dia de Puçol celebra els seus dos dies grans de falles, amb la missa, l'ofrena, la plantà i la cremà del monument que enguany han dedicat a Les quatre estacions i ha sigut elaborat pels usuaris i residents del centre junt amb el personal educatiu i els treballadors. La cremà serà el dimarts a les 14 hores.

Antonio Rodríguez Martínez i Concha Navarro Polo han sigut triats enguany, per votació popular, el president i la fallera major de la Residència de la tercera edat i Centre de dia de Puçol, que gestionen Valora i la Fundació Salut i Comunitat.

La seua presentació pública va ser durant la celebració de Sant Valentí, encara que els actes oficials per a ells es concentren sobretot els dies 17 i 18 de març, quan el president i la fallera major han presidit durant el matí del dilluns la missa en honor a Sant Josep que ha oficiat el rector de Santa Marta, Vicent Gozálvez.

A l'eucaristia han assistit uns setanta residents, a més del director Ramón Fort, l'alcaldessa Merche Sanchis, la regidor Eloísa Rosa i representants de les dos associacions de jubilats de Puçol, la Unió Democràtica de Pensionistes i ASVAT.

Després, tots els residents i els visitants han depositat el seu ram de flors junt amb la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, una ofrena que ha comptat amb una sorpresa especial per a la fallera major i el seu president: una dolçaina i dos tabals han amenitzat l'ofrena amb música en directe. El matí s'ha tancat cantant tots junts l'himne.

El dimarts es realitza la plantà al matí i a les 14 hores la cremà del monument en la porta de la residència, una falla en què han treballat els residents i el personal del centre.

“El tema de la falla d'enguany ho vam tindre clar des del principi: les quatre estacions. Com fer-ho? Era un poc més complicat però les nostres idees anaven dirigides al que més o menys tots coneixíem: el camp, l'agricultura, els arbres, el cel”, explica Lourdes Escribano des de l'àrea psicosocial.

I és que en la residència aprofiten qualsevol festivitat per a organitzar actes que servisquen de motivació als residents, per la qual cosa no és estrany veure estos entranyables iaios disfrutant de la cavalcada de reis, el dia dels enamorats, els carnestoltes, les falles, les pasqua o l'aniversari de la residència, efemèrides que aprofiten per a organitzar activitats lúdiques per a tots.

Informa i fotos: Sabín

fotos face fotos face 

270-ofrenda-residencia-1

 

18 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres