Els pares i alumnes interessats a muntar activitats per a la futura escola d'escacs tenen una cita el dijous 13 de març, a les 18 hores, en l'Espai Social La Barraca

El dilluns 10 va finalitzar la segona i última fase de l'Escola Itinerant d'Escacs organitzada per la Diputació de València, l'Escola Valenciana d'Escacs i l'Ajuntament de Puçol en l'Espai Jove, però els escacs no es deté: l'objectiu és posar en marxa una escola municipal al setembre, però abans hi ha previstes partides, cine, simultànies i un festival provincial a l'abril.

Del 20 de gener al 10 de març s'ha celebrat la segona fase de l'Escola Itinerant d'Escacs dirigida a xiquets de 8 a 10 anys. Un projecte subvencionat íntegrament per la Diputació de València que ha permés sembrar l'interés per les dames, torres i cavalls en un grup de 16 alumnes.

Ja durant les classes, els pares van plantejar la possibilitat de realitzar altres activitats simultànies perquè eixa llavor no es perdera, el que ha permés que des del mes de gener funcionen sessions obertes a tots els públics en la Casa de Cultura i l'Espai Social La Barraca, els dimecres i dijous a la vesprada.

Volem crear una Escola Municipal d'Escacs a partir del pròxim setembre, però per a això és important comptar amb un grup d'alumnes i també de pares disposats a apostar per este esport”, recorda el regidorJulio Lucia. “D'ací que siga imprescindible realitzar una labor de promoció prèvia, com eixes partides en La Barraca o la cafeteria de la Casa de Cultura: l'important és que els veïns s'animen a practicar els escacs”.

Però ara finalitza l'escola itinerant i deixar aparcats els escacs des de març a setembre no beneficiarà en res el futur de l'escola, així que els pares han decidit reunir-se per a posar en marxa noves propostes. La reunió és el dijous 13 de març, a les 18 hores, en l'Espai Social La Barraca, alhora que els seus fills poden estar disfrutant d'eixes partides gratuïtes que ja es vénen celebrant des de fa dos mesos.

Hem parlat de projectar alguna pel·lícula sobre escacs, organitzar tornejos a l'estiu en la platja i incloure els escacs en les festes de setembre”, explica Dani Yegros, monitor de les sessions obertes a tots els veïns. “El més important és que hi haja activitat permanent entorn del tauler, perquè si l'interés es refreda no està clar que podem tirar endavant una escola municipal”.

Paral·lelament, la Diputació de València ja ha triat el dissabte 5 d'abril com a data per a la trobada provincial de les escoles itinerants d'escacs: serà en la Plaça Manises de València, de 10 a 14 hores, i comptarà amb jocs, partides simultànies, concursos, detalls per a tots els assistents i la presència dels representants dels distints ajuntaments participants en la campanya.

Si t'agrada els escacs, et toca moure fitxa.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual

255-escuela-itinerante-ajedrez-3

12 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres